Club Brugge bluvn goan

Club Brugge niet alleen kampioen op het veld maar ook met zijn sociaal dienstbetoon

BRUGGE - EACD, de European Academy of Childhood Disability, reikte de voorbije dagen een award uit aan Club Brugge. De erkenning komt er als bekroning voor het jarenlange engagement van de Club Brugge Foundation om sporten en sportbeleving toegankelijk te maken voor jongeren met een beperking. Club Brugge scoort dus niet alleen sportief, maar ook sociaal-maatschappelijk. Het gezegde indachtig: Bluvn goan!

In aanwezigheid van zo’n 1.300 mensen vond de voorbije dagen in Brugge het grootste Europese wetenschappelijke congres over neuromotorische beperkingen bij kinderen plaats. Gekoppeld aan dit congres werden in het Brugse stadhuis ook de 'EACD+ Impact Creation Awards' uitgereikt. Vijf organisaties werden gelauwerd omdat ze breed toegankelijke sport- en cultuurinitiatieven voor personen met een beperking ondersteunen en promoten.

De Club Brugge Foundation viel in de prijzen en ontving de EACD Impact Creation Award 2024 uit handen van professor Elegast Monbaliu., die het congres voorzat. "Club Brugge Foundation is een voorbeeld van hoe een voetbalclub zijn netwerk inzet om inclusief sporten een boost te geven", aldus Monbaliu. "We eren hen graag voor hun maatschappelijk engagement dat ze niet alleen op korte termijn, maar ook op middellange en lange termijn realiseren. Hun sterk verankerde visie en missie om jongeren met een beperking te helpen aan sport te doen en de sportbeleving toegankelijk te maken, betekent een groot verschil voor jongeren met een beperking."

Het verschil maken

Peter Gheysen nam namens de Club Brugge Foundation de award in ontvangst: "Hiermee tonen we als Club Brugge aan dat we niet alleen kampioenen op het veld creëren, maar ook in de samenleving", aldus Gheysen. "Door kansen te bieden aan iedereen, inclusief mensen met een beperking, om aan sport en sportbeleving deel te nemen, willen we echt het verschil maken. Deze mooie award is ook een bekroning voor het dagdagelijkse werk dat we samen met onze projectpartners, medewerkers en vrijwilligers realiseren."

Ook bestuurder van Club Brugge Foundation Bart Coeman was opgetogen met deze award: "Het is een enorme eer voor Club Brugge Foundation om deze award te mogen ontvangen. Deze erkenning bevestigt onze jarenlange inzet en toewijding om via onze sociaal-sportieve projecten een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving, zeker voor degenen die het moeilijker hebben. We zijn trots op ons afgelegd parcours en zijn ambitieus om dit in de toekomst vanuit de kracht van Club Brugge te blijven doen."