club brugge kampioen 24

Club Brugge niet alleen sportief maar ook cijferkampioen

BRUGGE - Club Brugge behaalde landstitel voetbal. Maar ook het bedrijf Club Brugge boert goed, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die gepubliceerd werden.   

Dat een voetbalclub ook een bedrijf is, is eerder een understatement. Ook voetbalclubs moeten immers balansen voorleggen, wist maken, innovatief en creatief zijn, proberen te groeien, aan marketing doen of aan goed HR-beleid voeren, om maar enkele voorbeelden te geven.

De blauw-zwarte voetbalclub uit Brugge scoort aardig op vele vlakken. Zo kan de kampioenenclub volgens de laatste beschikbare cijfers een eigen vermogen voorleggen van 77 miljoen euro. Niemand doet beter. Enkel Racing Genk komt min of meer in de buurt met 69 miljoen. Anderlecht bijvoorbeeld heeft een negatief vermogen van 6 miljoen euro.

Ook het netto resultaat onderaan de rekening oogt fraai. Club Brugge klokt netto af op 11 miljoen. Geen van de andere topclubs kot zelfs maar in de buurt, en de meeste concurrenten duiken zelfs in het rood.

Wat de bedrijfsopbrengsten betreft geeft Club ook iedereen het nakijken met 176 miljoen euro. Op de tweede plaats vinden we Anderlecht met 102 miljoen euro. Een club als Union haalt zowat een vierde van wat Club kan voorleggen: 42 miljoen euro. Wat luidt de clubslogan ook al weer van Club Brugge? Bluvn goan.

foto: Het Nieuwsblad/Mediahuis