CNH Tom Verbaeten

CNH investeert 150 miljoen euro in Zedelgem

ZEDELGEM - De multinational CNH, wel bekende producent van hoogwaardige landbouwmachines, investeert 150 miljoen euro in de ontwikkeling en productie van een nieuwe maaidorser. Het bouwde daarvoor zelfs een nieuwe productiehal. Volgens het management in Zedelgem is met deze investering de tewerkstelling verzekerd voor minstens 15 jaar. CNH komt hiermee ook zijn eerder gemaakte belofte (minstens 100 miljoen investeren in Zedelgem) helemaal na.

Landbouwmachinebedrijf CNH in Zedelgem ontwikkelt en bouwt een nieuwe maaidorser in Zedelgem. Het nieuwe 'voertuig' krijgt als codenaam CR11 mee. "We gebruiken voor de nieuwe maaidorser een ontwikkelingsmethode die uit de luchtvaart en ruimtevaart komt, waarbij we een onderdeel tot 80 procent lichter kunnen bouwen", aldus CNH dat in Zedelgem geleid wordt door CEO . "De machine is veel eenvoudiger opgebouwd dan zijn voorganger, met veel minder componenten, minder vermogensverlies en minder gewicht. De bouw van de nieuwe maaidorser zal op termijn zo'n 150 nieuwe jobs opleveren."

Wereldspeler

CNH is een wereldspeler op het gebied van maaidorsers. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in Chicago en is een van de grootste werkgevers in West-Vlaanderen, met bijna 3.000 mensen aan boord. Jaarlijks worden duizenden landbouwmachines uitgevoerd naar alle uithoeken van de wereld. De vestiging in Zedelgem werd destijds opgericht door visionair Leon Claeys.

CNH is het levende bewijs dat de maakindustrie in onze contreien nog bestaansrecht én een toekomst heeft. Het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) van de Vlaamse overheid geeft steun aan het investeringsdossier.

foto: CNH Zedelgem