Nieuws West-Vlaanderen Colruyt wil af van zijn windmolenpark in de Noordzee

Colruyt wil af van zijn windmolenpark in de Noordzee

Colruyt wil af van zijn windmolenpark in de Noordzee

OOSTENDE – 2 miljard euro. Zoveel hoopt Colruyt te cashen voor het windmolenpark Parkwind dat voor de kust is gelegen. Colruyt laat weten dat de investeringen te hoog oplopen.

Colruyt heeft de meerderheid (bijna 60 procent) in Parkwind. Het andere pakket aandelen zit in handen van Korys, de privé -investeringsmaatschappij van dezelfde familie Colruyt. Investeren in duurzaamheid was jaren terug en strategische beslissing van Colruyt en de familie.

Volgens Colruyt wordt een koper gezocht voor Parkwind omdat de windparken op zee steeds groter worden, wat ook een toename betekent van het financieel risico. Bovendien wordt de concurrentie in de wereld van hernieuwbare energie ook steeds scherper. Daarom wordt uitgekeken naar een volledige of partiële verkoop. Colruyt zelf gaat uit van een waardebepaling van 2 miljard euro, en dit voor de vier windparken samen die ressorteren onder Parkwind, goed voor in totaal 201 windtorens op de golven.

KBC Securities maakte de voorbije maanden ook een berekening en kwam ongeveer op de helft uit. Colruyt denkt dat het moment nu rijp is om te verkopen, gezien de stijgende energieprijzen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.