Nieuws West-Vlaanderen Communityplatform ondersteunt lokaal ondernemen

Communityplatform ondersteunt lokaal ondernemen

Communityplatform ondersteunt lokaal ondernemen

Een eigen zaak opstarten is een grote uitdaging. Marlies Parmentier, zaakvoerder en ontwerper bij Atelier P, sloot zich aan bij Start&GO, het startersinitiatief van POM West-Vlaanderen, om extra ondersteuning te krijgen bij de opstart van haar zaak. “Zowel in structurele als emotionele keuzes heeft het platform me goed geholpen.”

Na een carrière in de reissector volgde Marlies haar hart en besliste ze eind 2019 om van haar bijberoep haar hoofdberoep te maken. “atelier P. is tweedelig en bestaat uit een open atelier en lokale winkel gespecialiseerd in lederbewerking en het maken van unieke handtassen”, zegt Marlies Parmentier. “Daarnaast zet ik mijn handtassenmerk ‘purpose.’ graag in de kijker op mijn webshop.”

Communityplatform

Marlies deed leerrijke ervaring op in de reissector. “Door vaak in het buitenland te werken, ben ik zelfvoorzienend geworden en kan ik me snel aanpassen. Toch heb je als startende ondernemer soms een zetje nodig.” Start&GO Community, het startersplatform van POM West-Vlaanderen, brengt startende ondernemers op een digitale manier samen. Je vindt er leuke verhalen en je kan op het forum een vraag stellen of je ervaringen delen.

“Ik sloot mij aan bij Start&GO toen ik startte met mijn bijberoep. Creatief ben ik sterk, maar ik wilde me ook verdiepen in de financiële kant van een onderneming. Ook volgde ik een klankbordsessie omdat ik voelde dat mijn tijdsbesteding niet efficiënt was. Aangezien ik naast solo-ondernemer ook alleenstaande ben, is het interessant om aan tafel te zitten met mensen die een onbevooroordeelde kijk hebben. Zowel in structurele als emotionele keuzes heeft Start&GO en het communityplatform me goed geholpen.”

Koop lokaal

In 2022 kroonde Marlies zich met Atelier P tot provinciaal ambassadeur van de ‘Ik koop lokaal’ campagne in de provincie West-Vlaanderen. “Ik vind ‘Ik koop lokaal’ een leuke actie om je onderneming op provinciaal niveau in de kijker zetten”, zegt Marlies Parmentier. “Torhout is een aangename stad om te ondernemen, maar je moet je bedrijf heel actief promoten om als ondernemer op te vallen. Een groot gevelbord of een wekelijkse advertentie is niet voldoende. Tijdens de actie maakte ik mezelf kenbaar door foto’s te gebruiken zodat de lokale gemeenschap wist voor wie ze stemden.”

Toch kwam de overwinning als een verrassing. “Met de meeste stemmen van de stad Torhout mocht ik naar de uitreiking van de award. Uiteraard ging ik er zonder verwachtingen naartoe. De jury stelde me enkele vragen en was meteen overtuigd van mijn passie en enthousiasme. Mijn persoonlijke stijl heeft de doorslag gegeven.”

“Zowel Start&GO als ‘Ik koop lokaal’ steunen het lokale ondernemerschap. Ikzelf ben nog aan het zoeken naar mijn rol in de provincie als ambassadeur. Ik probeer mensen aan te sporen om lokaal kopen en ze bewust te maken dat ze op deze manier ook de persoon achter de zaak steunen.”

Sluit je aan bij de gratis ontmoetingsplek voor West-Vlaamse startende ondernemers!

POM West-Vlaanderen stimuleert (duurzaam) ondernemerschap, investeert in ruimte om te ondernemen, brengt innovatie dichter bij de ondernemer, ontwikkelt het aanwezige talent in West-Vlaanderen en geeft gepersonaliseerde data.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.