Nieuws West-Vlaanderen Compagnie Het Zoute verovert stap per stap Zeeland

Compagnie Het Zoute verovert stap per stap Zeeland

Compagnie Het Zoute verovert stap per stap Zeeland

KNOKKE – Uit verklaringen die CEO Joris Vrielynck aflegde in de media, blijkt dat de Compagnie Het Zoute steeds meer aanwezig is in de naburige Nederlandse provincie Zeeland. De ‘Compagnie’ van de familie Lippens zette eerder deze eeuw al een groot offensief in op Cadzand, maar gaat nu ook steeds verder in zijn expansiedrang. De Compagnie Het Zoute was in 2021 goed voor een jaaromzet van 49,4 miljoen euro en een record nettowinst van liefst 11,2 miljoen euro. Bijzonder goed gefietst’, zegt men dan.   

Het in 1908 opgerichte vastgoedbedrijf van de familie Lippens is al lang geen exclusief Knokse aangelegenheid meer, al blijft de thuisbasis nog altijd belangrijk. In eigen land sloeg het al zijn vleugels uit naar onder meer projecten in Antwerpen, Brussel en Kortrijk (project ‘Loofstraat’), en de expansie naar het buitenland is – in tegenstelling tot wat de krant De Tijd fout meldt – ook al lang geen nieuw verhaal meer want twintig jaar terug al opgestart. Met Hardelot aan de Opaalkust en Cadzand als speerpunten.

Zeeland, here we come

Relatief nieuw is wel dat de Compagnie in Zeeland nog grote ambities koestert. In Cadzand heeft de familie Lippens nog maar eens drie percelen grond opgekocht in volle centrum. Cadzand wordt daarmee meer dan ooit een soort van ’tweede Knokke’ waar ook veel West-Vlamingen flats gekocht hebben.

Enkele jaren terug zette de Compagnie ook al een offensief in richting het Veerse Meer, waar toen honderd luxueuze vakantiewoningen werden gebouwd. In 2021 kwam daar een nieuw project bij ter hoogte van Goeree-Overflakkee, het meest noordelijk gelegen eiland van Zeeland. Het is de bedoeling om daar in de schaduw van de lokale golfclub nog eens honderd vakantiewoningen te bouwen, laat de Compagnie weten op zijn website. “Zeeland is dé recreatieprovincie van Nederland geworden”, zegt Vrielynck aan De Tijd.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.