Nieuws West-Vlaanderen Conny Vandendriessche hijst de ‘stars and stripes’-vlag op het dak van House of HR

Conny Vandendriessche hijst de ‘stars and stripes’-vlag op het dak van House of HR

Conny Vandendriessche hijst de ‘stars and stripes’-vlag op het dak van House of HR

ROESELARE – House of HR is voor de meerderheid in handen gevallen van het Amerikaanse kapitaalfonds Bain Capital uit Boston.  House of HR – vooral bekend van Accent Interim – is grotendeels het geesteskind van Conny Vandendriessche. Zij hield tot hiertoe een minderheidspositie (28 procent) aan in de HR-groep die tot op vandaag gecontroleerd werd door het Franse Naxicap (53 procent) die nu een partiële exit realiseerde. Het gaat om de grootste Belgische overname door een investeringsfonds.

De private-equityreus Bain Capital wordt de nieuwe hoofdaandeelhouder (55%) worden van de uitzendgroep House of HR. Aan de deal zou een prijskaartje hangen van meer dan 2,5 miljard euro. De bestaande aandeelhouders – het Franse investeringsfonds Naxicap, medeoprichtster Conny Vandendriessche en het management – herinvesteren in de nieuwe constructie.

Naxicap en Vandendriessche zouden in het nieuwe organigram samen nog zo’n 30 procent van House of HR in handen hebben, waarvan Naxicap het grootste deel zal bezitten. De participatie van het management  – met onder meer CEO Rika Coppens-  zal ongeveer 12 procent bedragen. De rest zit bij andere kleine aandeelhouders.

House of HR is uitgegroeid tot een internationaal concern om u tegen te zeggen. Het telt meer dan 700 kantoren in vier landen en is goed voor een geconsolideerde omzet van 2,2 miljard euro en een bruto bedrijfswinst van 263 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.