ConXioN 24

ConXioN twee maal aan het feest op de Channel Awards

DEERLIJK, WAREGEM - Voor de 22ste keer op rij verzamelde de IT-sector zich op de Channel Awards. Met meer dan 800 deelnemers werden vanuit 85 finalisten de felbegeerde award winners gestemd. ConXioN mocht twee awards mee naar huis nemen, deze voor ‘Most Innovative Reseller’ en ‘Best SMB Reseller’.

De Channel Awards zijn prestigieuze prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan ICT-distributeurs, -vendoren en -resellers die actief zijn in de Belgische markt. De voorbije jaren sleepte ConXioN al verschillende Channel Awards in de wacht. Dit jaar mag het IT-bedrijf dus ook de titel ‘Most Innovative Reseller’ en ‘Best SMB Reseller’ achter haar naam schrijven.

Deze onderscheidingen benadrukken de innovatieve benadering in de Belgische IT-markt, met recente initiatieven zoals een  partnership met het Microsoft Copilot (AI) Jumpstart Program en de erkenning als officiële partner voor het VLAIO cybersecurity subsidieprogramma.

Duidelijke strategie

Als IT-adviesbureau volgt ConXioN al jaren een duidelijke strategie bij het begeleiden en inspireren van haar klanten in hun digitale transformatie op tal van domeinen zoals infrastructuur en cloud, modern workplace, softwareapplicaties, cybersecurity, connectiviteit en managed services. Dit mede dankzij sterke partnerships met onder andere Microsoft, HP, Hewlett Packard Enterprise, Sentinel One, Cisco en Fortinet, waarmee ConXioN een voortrekkersrol speelt in IT-innovatie en onderzoek.

In 2021 werd ConXioN verkozen tot Microsoft Partner of the Year voor België. In 2022 ondertekende ConXioN de Microsoft Partner Pledge, waarmee het bedrijf belooft inspanningen te doen op vlak van duurzaamheid. In datzelfde jaar werd ook ConXioN Nederland opgericht, dat focust op duurzame ICT. Eerder nam ConXioN ook FORT:LOX over, een cybersecurity specialist uit Roeselare en vergrootte men de footprint in West-Vlaanderen door de overname van WestSys en Sharecom. Tevens versterkte ConXioN ook de positie als Microsoft Dynamics-specialist met de overnames van Xams en Axcite. Recent kwam ook ITCE, Virtual Workplace specialist uit Kontich, zich aansluiten bij de ConXioN-Groep.

ConXioN is sinds 26 jaar voornamelijk actief in West- en Oost-Vlaanderen maar bedient klanten doorheen heel België. Zij kunnen rekenen op de expertise van een 175-tal medewerkers. De ConXioN-Groep is goed voor een omzet van ruim 45 miljoen euro.