Nieuws West-Vlaanderen Creafund zorgt voor toptransfer bij Coeman Packaging

Creafund zorgt voor toptransfer bij Coeman Packaging

Creafund zorgt voor toptransfer bij Coeman Packaging

WAREGEM – Begin juni haalde het familiebedrijf Coeman Packaging uit Waregem de hoog aangeschreven investeringsholding Creafund als lange termijn partner aan boord. Slechts één kwartaal later wist de onderneming Mik Emmerechts, voormalig CEO van het Waregemse Locinox, te strikken om het management team te vervoegen en de groei in goede banen te helpen leiden. Coeman Packaging is Belgische marktleider in end-of-line verpakkingen omwille van zijn oplossingsgericht én milieu bewust DNA.

“Coeman Packaging is al jaren een familiebedrijf en het is voor ons heel belangrijk geweest om er de juiste duurzame partij voor te vinden zowel naar continuïteit als naar Vlaamse verankering ”, zei Philip Coeman, oprichter van het bedrijf, naar aanleiding van de transactie in juni. Blijkt dat Creafund samen met Philip en zijn rechterhand Luc Vanderbeke vandaag reeds verdere stappen zet in dat verhaal met de intrede van Mik Emmerechts (zie foto) als co-CEO.

“Tijdens onze gesprekken werd ik enorm gecharmeerd door de onuitputtelijke focus op de klant minder plastic te doen verbruiken en dus te helpen besparen”, aldus Emmerechts in een reactie. “Hun NeoStretch wikkelfolie is een technisch hoogstaand product dat ladingszekerheid (in lijn met een strenger wordende transportwetgeving) én aldus veiligheid garandeert. Ik zie veel groeipotentieel in het bedrijf”.

Stap richting toekomst

Ruth De Wulf, die Creafund’s partnership met Coeman Packaging begeleidt, ziet de transfer als een belangrijke stap: “Creafund zet volop in op de groei van haar participatie en deze samenwerking met Mik Emmerechts is daar een volgende schakel in. Samen zullen wij vol enthousiasme onze schouders zetten onder deze marktleider om in tandem met het bestaande management de huidige marktpositie nog te versterken en de verdere groei te versnellen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.