Hermans Dajo 24

Dajo Hermans en Frank Missoul willen duurzame en haalbare bedrijfsevents organiseren

BRUGGE - Vennoten Frank Missoul en Dajo Hermans hebben naast Forest Fwd en Story Fwd, beiden gevestigd in Brugge, een derde bedrijf opgericht: Lagom Events. Bedoeling is om duurzame bedrijfsevents en activiteiten op te zetten, weliswaar op zo'n manier dat het ook allemaal haalbaar en betaalbaar blijft. 

Forest Fwd is een bedrijf dat pionierde met het concept van bedrijfsbossen. Story Fwd wilde bedrijven aanzetten om hun duurzame verhalen ook te vertellen aan de buitenwereld. Het nieuwe bedrijf van de tandem Hermans-Missoul zet duurzame bedrijfsevents en -activiteiten op. “We gaan altijd voor 100% duurzaamheid, maar we zullen er vooral voor zorgen dat het ook allemaal haalbaar en behapbaar is. Getting things done in a sustainable way, dat is het motto”, zo luidt het.

De naam Lagom Events werd niet toevallig gekozen. "Het is het geheim van Zweden, de reden waarom ze er zo gelukkig zijn”, verklaart Frank Missoul. “Het betekent: niet teveel, niet te weinig, gewoon precies goed. Het draait om balans. En zo kijken we bij Lagom Events ook naar duurzame evenementen en activiteiten.”

Gat in de markt

Lagom Events vult een gat in de markt op. “We zien almaar meer dat ondernemingen er nood aan hebben om mensen duurzaam te verbinden", aldus Dajo Hermans. "Bedrijven willen zo ook hun duurzaam verhaal doortrekken naar hun events en activiteiten. Ze willen hun inspanningen en producten op de juiste manier overbrengen tijdens een event of workshop. Alleen worden ze soms tegengehouden of afgeremd, wegens niet haalbaar of betaalbaar. Daar willen we een antwoord op bieden, want de planeet heeft geen nood aan een handvol bedrijven die perfect duurzaam zijn, maar wél aan duizenden ondernemers die hun best doen om zo duurzaam mogelijk te zijn."

Naast Dajo Hermans en Frank Missoul is onder meer ook de Oost-Vlaming Mathieu Claeys betrokken bij de start-up. Claeys is al bijna 15 jaar actief in het opzetten van evenementen, groot en klein.