Nieuws West-Vlaanderen De klare kijk en het voortschrijdend inzicht op corona van Paul Renson

De klare kijk en het voortschrijdend inzicht op corona van Paul Renson

De klare kijk en het voortschrijdend inzicht op corona van Paul Renson

WAREGEM – Eén jaar na het uitbreken van de gezondheidscrisis polsen we West-Vlaamse tenoren uit het bedrijfsleven naar hun bevindingen. Hoe anders verloopt de business vandaag tegenover de periode voor corona? Wat zijn de nieuwe grote uitdagingen? Zoeken naar voortschrijdend inzicht zeg maar. Vandaag Paul Renson, CEO van het gelijknamige Waregemse familiebedrijf. “Telewerken alleen is niet zaligmakend.” 

“Telewerken heeft ontegensprekelijk zijn voordelen, maar ik blijf tegelijk ook overtuigd van de absolute meerwaarde van in levende lijve te kunnen samenwerken”, aldus Paul Renson. “Interactie, teamspirit onder collega’s en gewoon al de mogelijkheid om mekaar beter te leren kennen: het  zorgt volgens mij allemaal voor een niet te onderschatten dynamiek.”

Paul Renson beseft wel dat het soms gewoonweg niet anders kan, maar er zijn ook limieten, vindt hij. “Innovatiemeetings bijvoorbeeld vragen om prototypes, modellen en producten in detail te kunnen bekijken en dat is nu eenmaal onmogelijk in een videocall”, zegt Paul Renson. “Voor een innovatief en dynamisch bedrijf als het onze zijn zeker ook de informele momenten tussen collega’s in de koffiecorner, in het passeren of tijdens de lunch, van belang. Al die toevallige ontmoeten tussen collega’s van verschillende afdelingen zorgden in het verleden al vaak voor de beste ideeën. Het is voor mij ook heel belangrijk dat afdelingen geen eilanden zijn, maar dat iedereen elkaar kent. Productmanagement, aankoop, R&D, allemaal kunnen ze leren van mekaar, kennis delen en vragen stellen. Bovendien kunnen nieuwe starters zo snel de nodige kennis opdoen. Ook bezoekers moeten een goed gevoel hebben aan een dynamische firma waar iets te beleven valt. Aan de lunch kunnen medewerkers of specialisten erbij geroepen worden: als 1 grote familie.”

Zorgen voor faciliteiten

“Het is aan ons om de faciliteiten te voorzien die de samenwerking en de intermenselijke relaties op de werkvloer bevorderen”, vindt de visionaire Waregemse CEO. “Zo investeren we in stille ruimtes waar iedereen geconcentreerd kan werken”, aldus Paul Renson. “Vergelijk het gerust met studenten die de bibliotheek opzoeken om te studeren. Net zo goed is het voor medewerkers belangrijk dat ze zich ook individueel kunnen afzonderen om zich te concentreren op een project. Mijn dochter Charlotte heeft in dat opzicht haar schouders gezet onder haar start-up waarmee ze modulaire ‘office units’ lanceert onder de naam Amani Spaces. Op termijn sluit ik niet uit dat we een ‘Amani village’ bouwen in de buurt van ons hoofdkantoor, waar iedere Renson-medewerker zo’n kantoor zal kunnen reserveren. Zo kunnen ze individueel aan een project werken, maar tegelijk toch komen lunchen in de firma. Kwestie van het contact met de collega’s niet te verliezen en een frisse neus te halen om er daarna weer vol tegenaan te kunnen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om onze medewerkers opnieuw die vrijheden te kunnen gunnen.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Guy P. 2021-04-06 10:45:43

I v m "...voor medewerkers belangrijk dat ze zich ook individueel kunnen afzonderen om zich te concentreren op een project". "Quarantaine 2000" in Barco Avionics (nu ScioTeq), 10+ jaren geleden... De klanten: luchtvaartbedrijven. Wanneer we een zeer ernstig technologisch probleem hadden, met zware tijdsdruk (luchtvaart!), zetten we toen al (...) één of meerdere ingenieurs "In Quarantaine". Dit wou zeggen: - Worden niet gestoord tot er een oplossing is. - Werken uitsluitend aan dat probleem. - Zijn ontslagen van alle meetings, inclusief managementmeetings - Bezien hun mailbox niet meer (delegeren dat aan collega's). - Werken thuis of in een afzonderlijk lokaal, als dat efficiënt is. - Kunnen alleen via de general manager gestoord worden. Dat werkte prima en er was weinig "collateral damage" op andere projecten. Guy Putman.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.