Decospan familie DESMET-2015

Decospan organiseert aflossing van de wacht

De familie Desmet, eigenaar van het Menense topbedrijf Decospan, heeft de aflossing van de wacht georganiseerd. Dat kon Made in west-Vlaanderen vernemen en dat wordt ook bevestigd. De derde generatie, vertegenwoordigd door Pieterjan Desmet, neemt de fakkel over bij het bedrijf dat in 1978 werd gesticht door grootvader Urbain Desmet. In de tweede generatie zaten Jan en zijn broer Mark Desmet aan het stuur, bijna 40 jaar lang. Mark stapte enkele jaren terug uit zijn operationele functies maar bleef al die tijd bestuurder. Nu heeft Jan, die weliswaar aan boord blijft en nog altijd ‘incontournable’ is als senior advisor, het CEO-schap doorgegeven aan zijn zoon Pieterjan. Het nieuws werd via een interne nota  gecommuniceerd aan alle medewerkers.

In 2016 realiseerde het houtfineerbedrijf Decospan, twee jaar vroeger dan gepland, haar ambitieus vijfjarenplan middels een groei van 60 procent. Vandaag ligt opnieuw een groot investeringsplan Decospan 4.0 op de tafel. Dit plan houdt in dat de productie doorgedreven wordt geautomatiseerd wat Decospan in staat moet stellen haar capaciteit te verdubbelen met hetzelfde aantal medewerkers. Tegelijkertijd zullen de serviceniveaus verder toenemen en zal het werk minder belastend zijn voor de werknemers. Pieterjan Desmet en met hem een nieuwe directie moeten de plannen nu uitvouwen. De nieuwe sterke man was al bijna tien jaar actief binnen de groep. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor sales en marketing.

Pieterjan Desmet krijgt een nieuw directieteam rond zich met Wouter Pattyn als CFO, Tom Steyaert als CIO, Arne Hautekeete als COO. Fineerspecialist Gino Couckuyt, Pieter Desmet en HR-manager Florence Berteele maken het team volledig. Decospan is een relatief verborgen parel in het West-Vlaamse bedrijfsleven. Naast de hoofdzetel in Menen, heeft de familie Desmet nog een Europees netwerk van bedrijven uitgebouwd. De familiale kmo, waar waarden hoog in het vaandel worden gedragen, mag zich Europees marktleider noemen in de verwerking van fineerhout. Creativiteit, duurzaamheid, innovatie en o&o (onderzoek en ontwikkeling) staan daarbij steevast voorop.