Deprez Johan en Jeroen Deprez bij het volautomatisch magazijn Giraf -1

Deprez en Verhelst strijden om de innovatie award op Matexpo

KORTRIJK - Op Matexpo, de traditionele beurs voor de bouwsector, zullen twee West-Vlaamse bedrijven dingen naar de fel begeerde innovation award. Het gaat om Deprez Construct en om Verhelst Machines. Beide bedrijven hebben een unique selling propostion in de mouw zitten. Uitsluitsel op 5 september eerstkomend.  

Verhelst Machines komt met een innovatief besturingssysteem voor torenkranen. Het systeem verhindert dat een last aan de haak begint te slingeren met gevaar voor mensen en obstakels op de werf.

De haak kan zowel manueel als automatisch naar de last gebracht worden en bij het hijsen van de last zal de haak zich positioneren boven de last om zijdelingse bewegingen te voorkomen. Repetitieve bewegingen van de haak kunnen makkelijk worden uitgevoerd door een simpele druk op de knop. Bij het storten van beton, als voorbeeld, komt de haak dan telkens terug tot zijn beginpositie bij de betonmixer.

Hybride aandrijving

Het familiebedrijf Deprez Construct komt voor de dag met de Solomon, een mobiele overslagmachine voor los gestorte bulkgoederen tot kleverige aarde. Bij de Solomon wordt via een ruime invultrechter en een niet klevende trechter (patent) de losse goederenstroom centraal terecht op een roterende telescopische opvoerband.

De rupsmobiele Solomon is met zijn hybride aandrijving ook op onverharde werven breed inzetbaar. Met een capaciteit van 500 T/uur en zonder operator: ideaal voor het snel laden van binnenschepen of voor grote opslag of grondverzet.

foto: vader en zoon Deprez (foto archief)