Nieuws West-Vlaanderen Derde generatie familiebedrijf Clement Pharma toont zich erg ambitieus

Derde generatie familiebedrijf Clement Pharma toont zich erg ambitieus

Derde generatie familiebedrijf Clement Pharma toont zich erg ambitieus

IZEGEM – Clement Pharma, een van de grootste Belgische spelers op vlak van apotheekinrichting, wijzigt zijn naam naar Studio Clement. Dat maakt de kmo bekend aan de vooravond van de Bedrijven Contactdagen. Met de naamsverandering wil het bedrijf meer aansluiten op het nieuwe dienstenaanbod en de bredere focus die ook interieurinrichting en -advies op maat biedt voor kantoren, retail en medische praktijken. Alles kadert in een vernieuwde ambitie om te groeien.  

 

 

Om een en ander mogelijk te maken investeerde het bedrijf recent in het machinepark en innovatieve technologieën zoals heatmaps waarmee ze ook de customer journey in kaart brengt en zo het interieur daarop afstemt. Met de nieuwe dienstverlening mikt het bedrijf op een omzetstijging van 10 tot 15% naar 10,5 miljoen euro. Daarvoor zoekt het ook nog nieuwe mensen. De familiale onderneming, van 3 generaties, heeft niet enkel zijn kantoren maar ook productieruimte met eigen designers en meubelbouwers in Izegem. Alles van A tot Z in eigen beheer, wat volgens CEO Ruben Raedt vrij uniek is in de sector.

West-Vlaamse vakmanschap

Studio Clement kan rekenen op drie generaties vakmanschap in interieurinrichting. “Onze core business bestond jarenlang uit het uittekenen en inrichten van apotheken, maar door de jaren heen hebben we onze kennis en knowhow ook in andere sectoren ingezet”, vertelt general manager Ruben Raedt. “Met Studio Clement leveren we maatwerk onder de vorm van innoverende, duurzame interieurideeën nu ook voor kantoren, winkelruimtes en medische praktijken. Van concept tot realisatie, alles gebeurt in ons eigen atelier met oog voor detail en kwaliteit. Hiervoor hebben we recent ook de nodige investeringen gedaan. Op onze site in de Izegemse industriezone vindt u niet enkel onze kantoren, maar ook een eigen productie-atelier met designers, interieurarchitecten en meubelmakers. Onze bedoeling is altijd om de klant te ontzorgen van A tot Z.”

Bedrijf met grote traditie 

Het prille begin van Studio Clement gaat terug tot 1925. Winkeliers en apothekers waren onder de indruk van het vakmanschap van pianobouwer Antoon Clement waardoor ze hem ook vroegen om hun winkels en apotheken in te richten. Zo groeide een zekere voorliefde voor apotheekinterieurs.

Door de jaren heen spitste Studio Clement, voorheen Clement Pharma Concepts, zich niet alleen meer toe op het inrichten van apotheken. Tussen de realisaties pronken inmiddels ook medische praktijken, kantoren en winkels. De interieurarchitecten en designers matchen steeds een uitmuntende kwaliteit met de nieuwste trends en technologieën. De meubelmakers vervaardigen daarna in het eigen atelier in Izegem al het maatmeubilair, met hetzelfde oog voor detail. Net zoals Antoon het destijds deed.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.