5X5-Groepsfoto1-2017

Designregio lanceert nieuwe campagne 5×5

Designregio Kortrijk heeft zijn nieuwe campagne 5X5 voorgesteld. Daarbij koppelt het 5 ondernemingen uit de regio 1 jaar lang aan 5 topdesigners. Via
een beproefd stappenplan, dat eigen is aan 5X5® actie, ontwikkelen de partners samen een nieuw product of een nieuwe dienst.

Designregio Kortrijk neemt de projectleiding op zich en ondersteunt het hele traject, van idee tot eindproduct. De resultaten zullen worden voorgesteld tijdens Interieur ’18. Het is de zesde maal dat het project doorgaat. De namen van de laureaten werden inmiddels ook bekend gemaakt. Het gaat om volgende koppels: Exmedical (uit Vichte) vormt een tandem met ontwerpbureau Verhaert, My esafe (uit Waregem) met ontwerpbureau Studio Dott, ESG (Spiere-Helkijn) met ontwerpbureau CREAX, AVC Gemino (Kortrijk) met ontwerper Roel Vandebeek en Qlite (uit Kortrijk) met ontwerpbureau Yellow Window.

De bestaande 5X5® methodologie, die uit 12 stappen bestaat, wordt ingezet om in te spelen op de nieuwe behoeften in de markt en de steeds veranderende samenleving. Door dit op een gestructureerde manier te doen en door het creëren van een product of dienst met een toegevoegde waarde, nemen de ondernemingen een voorsprong en kunnen ze zich onderscheiden van de lageloonlanden waarnaar de industrie soms trekt.