DESOTEC_Mobile Filter_Truck

Desotec steekt de Oceaan over

ROESELARE - Desotec, het bedrijf dat destijds werd opgericht door de broers Bart en Peter Sobry, steekt de Oceaan over. Het heeft de overname aangekondigd van de koolstofreactivering en -uitwisselingactiviteiten van het Amerikaanse Evoqua Water Technologies. Met de integratie van de activiteiten van dit Amerikaanse bedrijf, zet Desotec zijn eerste stappen op het nieuwe continent. Desotec is de Europese marktleider van duurzame mobiele filtratieoplossingen.

Bij Desotec werken ongeveer 350 werknemers, die zich allemaal inzetten om de planeet te helpen beschermen door positieve ecologische verandering te stimuleren in alle industrieën. Het West-Vlaamse milieubedrijf werd in 2021 overgenomen door het machtige private equity fonds Blackstone.

Het Amerikaanse Evoqua Water Technologies is een gevestigde waarde op het vlak van bedrijfskritische water- en afvalwaterzuiveringsoplossingen, heeft een uitgebreide expertise en een sterke productportfolio. De overname omvat het personeelsbestand en de activa van Evoqua’s reactivatiefaciliteiten in Darlington (Pennsylvania) en Parker (Arizona), en de reactivatie- en productievestiging in Red Bluff (Californië). Verder bouwend op de opgebouwde expertise in Europa, wil Desotec  voortaan ook oplossingen bieden voor de groeiende vraag naar filtratie-oplossingen in Noord-Amerika.

Strategische acquisitie

"Deze strategische acquisitie markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk  in onze missie om de planeet beter te beschermen", aldus de commentaar van Julie Santens, CEO van het bedrijf. "Deze belangrijke investering is de eerste stap in de uitrol van onze Noord-Amerikaanse groeistrategie en de verdere uitbreiding van onze sterke marktpositie."