Nieuws West-Vlaanderen Devos-Capoen gaat in zee met Nederlandse ‘major’ Van Mossel

Devos-Capoen gaat in zee met Nederlandse ‘major’ Van Mossel

Devos-Capoen gaat in zee met Nederlandse ‘major’ Van Mossel

KORTRIJK, KUURNE – De bekende Zuid West-Vlaamse autodealer Devos-Capoen (Renault-Dacia) sluit een joint-venture akkoord met de machtige Nederlandse groep Van Mossel. Van Mossel Automotive Group is een grote naam in het autolandschap, met tentakels in vijf landen, een omzet van 3 miljard euro (2020) en liefst 4.600 medewerkers. De Nederlanders hadden al een stevige voet in huis in de rest van Vlaanderen.   

De Van Mossel Automotive Groep is in meer dan 70 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de autobranche met ruim 250 vestigingen, een eigen keten aan carrosseriebedrijven en een aantal ambitieuze leasemaatschappijen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. “Voor de klanten van Devos-Capoen verandert er niets, wij blijven de leiding lokaal behouden”, laten Johan Devos en Els Capoen verstaan in en persbericht. “We zijn ervan overtuigd dat ons bedrijf dankzij het partnership met de Van Mossel Automotive Groep beter bestand zal zijn tegen de veranderingen die onze sector met zich meebrengt. Er zal verder geïnvesteerd worden in onze vestigingen voor een ultieme klantenervaring.”

Een grote naam, een brede actieradius

Mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep is met ruim 4.600 medewerkers in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grotere en vooraanstaande automotive bedrijven in Nederland. Het bedrijf telt bijna 300 vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

De Van Mossel Automotive Groep is dealer van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Peugeot, Citroën, DS, Opel, Ford, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz (personenwagens en vans & trucks), Smart, Fuso, Seat, Skoda, Alfa Romeo, Jeep, Fiat, Abarth, Fiat Professional, Nissan, Dacia, Renault, MG, Cadillac, Chevrolet, Corvette, Maxus, Suzuki en Isuzu.

Jaarlijks worden er door de Nederlandse groep bijna 100.000 auto’s aan de man gebracht. Onderdeel van de Van Mossel Automotive Groep is verder een eigen leasemaatschappij (International Car Lease Holding) bestaande uit Van Mossel Autolease, J&T Autolease, het West-Vlaamse Westlease en DirectLease. Met een leasevloot van ruim 90.000 voertuigen, behoort International Car Lease Holding tot de top 3 van leasemaatschappijen van Nederland.

Naast de dealer- en lease activiteiten, zijn er ook nog de Van Mossel schadeherstelbedrijven, Van Mossel Glasservice, Van Mossel Klein schadeherstel, Van Mossel Financiële Diensten of Van Mossel Car Solutions voor carrosseriebouw, belettering of inrichtingen van uw bedrijfswagens. De Van Mossel Automotive Group staat onder leiding van CEO Eric Berkhof.

Strategische zet

Het familiebedrijf Devos-Capoen werd opgericht in 1988 door Johan Devos en Els Capoen. Starten deden ze als erkend Renault dealer, later kwam daar het merk Dacia bij. Devos-Capoen heeft 3 Renault vestigingen in Kuurne, Roeselare en Menen, 3 Dacia vestigingen in Kortrijk, Roeselare en Menen en een Occasiecenter in Kuurne.

Het bedrijf van Johan Devos en Els Capoen blijft ook gedeeltelijk in hun handen en wordt voor 50% eigendom worden van Van Mossel.  De joint venture met dit familiebedrijf past perfect binnen de groei ambities van Van Mossel België, zo wordt benadrukt. “Met deze joint venture voegen we met Renault en Dacia opnieuw twee nieuwe merken toe aan ons merkenportfolio in België”, zegt Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep. “Nu we ook in West-Vlaanderen aanwezig zijn als dealerbedrijf kunnen we iedereen in Vlaanderen bedienen. Met onze leasingmaatschappij Westlease waren we al aanwezig in Deerlijk, dus deze toevoeging is een belangrijke strategische aanvulling en uitbreiding van ons gebied.”

“De constant evoluerende markt vergt veel van een organisatie” zegt Johan Devos. “Na uitgebreide gesprekken kwamen we tot de conclusie dat de samenwerking met Van Mossel onze organisatie enkel ten goede komt. Buiten de naam, Van Mossel Devos-Capoen, verandert er weinig. Klanten kunnen nog altijd bij hun vertrouwde gezichten terecht en zullen de persoonlijke aandacht en service krijgen zoals ze het gewoon waren.”

De joint venture tussen Van Mossel en Devos-Capoen is momenteel nog in afwachting van de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit, die verwacht wordt in de loop van de maand mei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.