Huswell Dewaele-2

Dewaele gooit zich ook op vakantiemarkt

IZEGEM - Dewaele Vastgoedgroep breidt zijn aanbod uit met vakantieverhuur. Dankzij een nieuw partnership met de beloftevolle Brugse start-up Huswell (recent nog één van de vier kandidaten voor de titel Jonge West-Vlaamse Ondernemer van het Jaar) kunnen klanten hun woning zonder zorgen verhuren voor weekends of andere korte periodes. Van adverteren op gespecialiseerde websites, het afhandelen van de reservaties tot zelfs het regelen van de temperatuur bij aankomst en de schoonmaak: de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van het land neemt samen met HUSWELL alle rompslomp voor zijn rekening en garandeert een hogere opbrengst.

Stel: je hebt een eigendom aan de kust en je wil het te huur aanbieden voor weekends of enkele weken, maar je ziet op tegen alle papierwerk en geregel die daarbij komen kijken. Dan ben je ook daarvoor bij Dewaele Vastgoedgroep voortaan aan het goede adres. Hun nieuwe service neemt de hele verhuring voor zijn rekening op een transparante, innovatieve en digitale manier.

De service omvat onder andere het plaatsen van optimale advertenties met de juiste foto’s op platformen zoals Airbnb en Booking.com, dynamische huurprijszetting dankzij zelf ontwikkelde strategieën en het verwerken van betalingen. Naast het in- en uitchecken van de gasten en hen wegwijs maken, worden zij ook de klok rond ondersteund bij elke mogelijke vraag. Na hun vertrek wordt de woning schoongemaakt, het bedlinnen vervangen en het verblijf klaargemaakt voor de volgende gasten. Eventuele problemen worden opgelost. Een eigenaar kan dit allemaal volgen in zijn persoonlijke portaal.

Twee doelgroepen

Dewaele mikt met deze nieuwe verhuuroplossing op twee belangrijke doelgroepen. Enerzijds zijn er de mensen die al een pand hebben en het op de meest optimale manier willen verhuren, anderzijds richten ze zich tot investeerders die van plan zijn de huurmarkt op te trekken. Voor de start van elke samenwerking wordt samen met Huswell voor elke klant een investeringsrapport opgemaakt waarin precies wordt uitgelegd hoe groot de opbrengst zal zijn als het pand op korte termijn in plaats van vast verhuurd wordt.

“Wij kregen wel vaker vragen van eigenaars die interesse hebben om hun eigendom voor vakantieverhuur aan te bieden", zegt CEO Sofie Despriet van Dewaele. "Dankzij de samenwerking met Huswell kunnen we nu een unieke service aanbieden die vakantieverhuur naar een hoger niveau tilt. Het is de perfecte formule voor wie een woning voor een korte periode wil verhuren zonder kopzorgen, en er tegelijk het maximale rendement op wil realiseren. Door onder andere gebruik te maken van slimme automatisaties en de markt continu op te volgen en de prijs op het juiste moment aan te passen, realiseert Huswell meer omzet voor klanten dan wanneer ze via de klassieke vakantieverhuur zouden werken. Bovendien worden ze met de professionele en uitgebreide dienstverlening volledig ontzorgd.”

Op dit moment worden via Huswell enkele honderden verblijven in steden en aan de kust verhuurd, maar ook woningen in Frankrijk en Spanje zitten in het aanbod. Vorig jaar ontving het bedrijf 18.000 gasten. Dat zullen er dit jaar 40.000 zijn.

Huswell is een beloftevolle nichespeler. De start-up werd in 2019 opgericht als BnbSupport door Jean-Paul Godfroy. Het bedrijf telt inmiddels al 16 medewerkers. Het kantoor is gevestigd in Oostkamp. De panden die momenteel beheerd worden, bevinden zich voornamelijk aan de kust, Brugge, Antwerpen, Gent, de Westhoek, Frankrijk en Spanje.

Het bedrijf tekende vorig jaar een groei van 384% op. Dit jaar worden zo’n 40.000 gasten verwacht. CEO Jean-Paul Godfroy werd recent nog genomineerd als West-Vlaamse jonge ondernemer van het jaar en ging met de publieksprijs naar huis.