Dewaele+CBI+IMMO(3)

Dewaele maakt nieuwe kwantumsprong en plant zijn vlag nu ook in Vlaams-Brabant

IZEGEM - Dewaele Vastgoedgroep wordt weer wat groter. In Vlaams-Brabant wordt CBI IMMO overgenomen. Vlaams-Brabant was de enige Vlaamse provincie waar Dewaele nog geen kantoor had. In vijf jaar tijd is het aantal kantoren verdubbeld. De teller staat inmiddels op 52 kantoren in eigen beheer en de kaap van 300 medewerkers is gerond. Dewaele Vastgoedgroep – nu maar liefst 310 medewerkers en 52 kantoren sterk ​ – ​ mikt tegen 2025 op een zeventigtal eigen filialen.

Met het aantreden van juriste Sofie Spriet als CEO bij Dewaele Vastgoed, evolueert het bedrijf razendsnel. Slag om slinger worden nieuwe overnames aangekondigd.

De integratie van vier Limburgse kantoren werd afgelopen najaar nog maar afgerond, of het familiebedrijf zet nu ook voet aan wal in Vlaams-Brabant. Met de integratie van vier kantoren van gevestigde waarde CBI IMMO in Strombeek-Bever, Vilvoorde, Grimbergen en Meise-Wemmel, telt de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van het land voortaan liefst 52 vestigingen.

Familiebedrijf met traditie

CBI IMMO werd opgericht in 1975. Doorheen de jaren groeide CBI IMMO verder uit tot een lokaal netwerk van vier kantoren in Strombeek-Bever, Vilvoorde, Grimbergen en Meise-Wemmel. Jaarlijks bemiddelt het team van CBI bij zo’n +/- 300 vastgoedtransacties in de noordrand boven Brussel.

"De afgelopen maanden leerden we Frank, Ingrid en Kurt beter kennen en voelden we de klik quasi onmiddellijk", aldus Sofie Spriet. "Net als Dewaele kiezen zij bewust voor een netwerk van kantoren in eigen beheer en niet voor een franchising-structuur, waardoor zowel de kwaliteit van dienstverlening aan de klanten als de connectie en zorg voor de medewerkers maximaal kan worden gewaarborgd.” ​

 Met deze integratie kiest Dewaele voor een achtkoppig team met duidelijke familiale banden. Huidige zaakvoerster Ingrid Goffaux nam indertijd de fakkel van wijlen haar vader Willem Goffaux over en ook zus Dominique Goffaux is binnen het team aan de slag. Ook zaakvoerder Frank Laporte gaf de vastgoedmicrobe door aan dochter Olivia, die reeds acht jaar binnen het CBI-team aan de slag is als vastgoedmakelaar.

Perfecte match

Geografisch zijn de vier vestigingen van CBI IMMO (Strombeek-Bever, Vilvoorde, Grimbergen en Meise-Wemmel) een perfecte complementaire match met het huidige werkgebied van Dewaele, dat al twee vestigingen telt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook in centrumstad Mechelen is Dewaele actief, terwijl het kantoor in Puurs zich ontfermt over de regio Klein-Brabant.

“Door de komst van de vier CBI-kantoren binnen ons vastgoednetwerk maken we werk van de missing link tussen onze Brusselse vestigingen enerzijds en onze aanwezigheid in de zuidrand van de provincie Antwerpen anderzijds", zegt Sofie Spriet. "Vanaf nu hebben we dus vastgoedhuizen langs het volledige E19-traject, van de Nederlandse grens over Antwerpen tot Brussel.” ​

Vlaams-Brussels verhaal

De tijd dat Dewaele een louter West-Vlaams verhaal schreef, ligt al een tijdje achter de rug. Het familiebedrijf – destijds in 1984 begonnen met één kantoor in Brugge – bouwde zijn netwerk jarenlang gestaag uit volgens het olievlekprincipe: nieuwe kantoren openen, ze lokaal verankeren en van daaruit verder bouwen.

In 2018 stond de teller op 25 kantoren, 5 jaar later is de vastgoedgroep verdubbeld tot maar liefst 52 vestigingen. Van de 27 bijkomende vestigingen zijn er maar liefst 23 het resultaat van een overname. Dewaele heeft nu voet aan de grond in de provincies Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen, Limburg en nu dus ook Vlaams-Brabant. "Als levenslange partner in wonen en ondernemen willen we immers over gans Vlaanderen en Brussel actief zijn”, zegt Sofie Spriet, CEO van Dewaele Vastgoedgroep. De vraag blijft dan: what's next?