IMG_5224

Dewaele slaat dubbelslag in Limburg allein

IZEGEM - De West-Vlaamse immogroep Dewaele breidt zijn portefeuille in Limburg uit met twee overnames in één klap. Runkster Zakenkantoor van Jan en Cathérine Colson, en Immo Groep 5 van Cathérine Bijnens maken voortaan deel uit van Dewaele. Dewaele heeft door deze 2 overnames nu 48 kantoren in eigen beheer.

RZK werd in 1966 als Runkster Zakenkantoor opgericht door Pros Roosen en Lode Colson. Ze bouwden doorheen de jaren het bedrijf uit tot grote speler in de verhuur en verkoop van residentieel vastgoed. Het actieterrein verlegde zich van Runkst naar heel Hasselt en nadien naar Midden-Limburg. Met Jan en Cathérine Colson staat sinds 1993 de tweede generatie aan het roer. Zij hebben RZK, zoals de naam vandaag luidt, verder uitgebouwd tot de marktleider in rentmeesterschap en verhuur in Hasselt.

Het duo beheert om en bij de 850 panden voor eigenaars en investeerders. Om de volgende generatie meer toekomstmogelijkheden te bieden, wordt nu beslist om aan te sluiten bij Dewaele Vastgoedgroep. “Wij als zaakvoerders en het hele team blijven aan boord om de schouders te zetten onder de nieuwe structuur”, zegt Jan Colson. “Het logo van RZK verdwijnt na 56 jaar, en dat is best emotioneel, maar wel de juiste beslissing, denken wij.”

Sneller groeien

Ook Immo Groep 5, een veel jonger maar intussen ook al aardig uit de kluiten gewassen kantoor in Midden-Limburg, vaart voortaan onder de vlag van Dewaele. Immo Groep 5 werd in 2013 opgericht door serial entrepreneur Philippe Bijnens, die beslist heeft om een stapje terug te zetten en zijn operationele taken over te dragen.

Inmiddels heeft zijn dochter Cathérine de dagelijkse leiding in handen. Omdat het jonge management sneller kan groeien met ondersteuning van ervaren professionals met een brede actieradius, is gekozen voor de verkoop aan Dewaele. De medewerkers van Immo Groep 5 blijven aan boord voor de nieuwe werkgever.

Drie maal is scheepsrecht

Voor het West-Vlaamse familiebedrijf Dewaele is het de derde overname in Limburg op heel korte tijd. Als eerste werd 5 maanden geleden Immo Beenders uit Maaseik ingelijfd. Zaakvoerder An Beenders is nu door Dewaele aangesteld als expansie- en integratiemanager voor onze provincie. Ze voert samen met CEO Sofie Spriet een acquisitiestrategie uit om voet aan de grond te krijgen in Limburg. “Corona heeft de vraag naar ruimere huizen met een tuin doen stijgen”, weet An Beenders. “Waardoor ook de prijzen in dit segment sterk zijn toegenomen. In Limburg zijn er wel nog betaalbare woningen die aan de vereisten voldoen. Vandaar dat Dewaele het potentieel ten volle wil benutten door hier marktaandeel te winnen en kandidaat-kopers hun droomwoning binnen het budget te kunnen voorschotelen.”

Dewaele telt nu door deze twee nieuwe overnames bijna 50 kantoren. “Soms vallen de stukken van de puzzel prachtig ineen”, zegt Sofie Spriet. “Dit is zo’n moment. We verwelkomen in één klap 23 nieuwe collega’s (op een totaal van 280) en worden met vier kantoren in Limburg meteen één van de grotere vastgoedexperten in de meest betaalbare provincie van Vlaanderen.”