Dewaele Sofie Spriet downloaden

Dewaele Vastgoed vindt zichzelf nog maar eens opnieuw uit

IZEGEM - Dewaele Vastgoedgroep - de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar van ons land - en de Europese marktleider van online veilingen Troostwijk (onderdeel van TB Auctions) verkopen voortaan via een joint venture vastgoed online. Het gaat om een unieke samenwerking in België. Het gaat vooral om panden – van residentieel tot industrieel – afkomstig uit faillissementen, bankbeslagen of overheidsopdrachten. Dewaele Vastgoedgroep wil naar eigen zeggen verder uitgroeien tot een levenslange partner in wonen en ondernemen in Vlaanderen en Brussel, en dit niet enkel voor de particuliere huizenjagers, ondernemingen of investeerders, maar vanaf heden ook specifiek voor curatoren, bewindvoerders, banken en lokale overheden.

 

Beide partijen benadrukken hun complementariteit. Zo heeft Troostwijk een uitgebreid curatorennetwerk, met het oog op het online veilen van roerende goederen. Door hun expertises te bundelen, willen ze dus voor curatoren, banken en lokale overheden de belangrijkste partner worden voor het vermarkten van vastgoed via één online biedplatform. Dewaele Vastgoedgroep vult dit aan met onder meer haar kennis van de residentiële en commerciële vastgoedmarkt en haar lokaal verankerd kantoren- en klantennetwerk, gekoppeld aan haar eigen ontwikkelde vastgoedsoftware en online marketing-algoritmes.

One stop shop

Een samenwerking tussen een vastgoedkantoor en een online veilinghuis bestond nog niet in België, terwijl de nood op de markt er wel is om curatoren en banken van A tot Z te ontzorgen voor zowel roerende als onroerende goederen.

De  joint venture tussen Dewaele Vastgoedgroep en Troostwijk zorgt er namelijk voor dat een curator of bank voortaan één partner heeft om zowel de roerende als de onroerende goederen uit bijvoorbeeld een faillissement of beslag te verkopen; een uniek gegeven op de markt. Dit maakt het verloop en de afhandeling van het dossier voor deze curator of bank tijds- en dus ook kostenbesparend.

“Verkoop van onroerend goed uit een faillissement of bankbeslag gaat omwille van de noodzakelijke rechterlijke machtiging veelal gepaard met de nood aan een biedprocedure, waardoor men vaak bij een notaris uitkomt", aldus Sofie Spriet (zie foto), CEO van Dewaele. "Evenwel heeft een notaris niet altijd de nodige technische en commerciële kennis inzake het vermarkten van bedrijfsmatig vastgoed in huis, noch het netwerk aan potentiële kandidaat-kopers, waardoor niet altijd een correcte prijs voor het vastgoed behaald wordt. Onze strategische samenwerking brengt deze commerciële vastgoedkennis én de objectivering van de verkoopsprocedure via een biedplatform voortaan samen.“

Meerwaarde in de markt dankzij back office

In aanloop naar de joint venture werden reeds verschillende dossiers door Troostwijk en Dewaele samen gerealiseerd. Zo traden zij al bij verschillende aanbestedingen van gemeenten samen en met succes op. De focus van de joint-venture ligt vandaag op de verkoop van panden uit faillissementen, bankbeslagen en overheidsopdrachten, maar ook vrijwillige verkopen en verkopen uit bewindvoering behoren tot de mogelijkheden.

“Als kwalitatieve speler op de markt bouwen we al jaren aan onze backoffice, waar we intussen meerdere juridische, fiscale, en financiële experten beschikbaar hebben ten dienste van onze kantoren en klanten", besluit Sofie Spriet. "Die in house expertise komt in de vaak complexere verkoopdossiers van de joint venture die volgen uit faillissementen, bankbeslagen of overheidsopdrachten naast onze lokale commerciële kennis dan ook zeer goed van pas.“