KDS DEWULF OPENING SLC 20180320 - Roeselare: Illustratie - Dewulf Opening SLC - © Foto Kurt bvba 0475 / 75 39 89 051 / 72 67 39 info@fotokurt.be www.fotokurt.be

Dewulf investeert 10 miljoen euro in nieuw logistiek centrum

ROESELARE – Dewulf, leverancier van machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, heeft een nieuw logistiek centrum (SLC) officieel ingehuldigd. Het logistiek centrum moet de verdere groei van de familieonderneming ondersteunen en ervoor zorgen dat het haar klanten nog beter kan bedienen. De bouw van het magazijn, met een prijskaartje van zo’n 10 miljoen euro, is de grootste financiële investering van het bedrijf sinds haar oprichting in 1946.

Het logistiek centrum valt langs buiten op door zijn glazen verbindingsbrug over de Moorseelsesteenweg en langs binnen door de aandacht voor efficiëntie, uitbreidbaarheid en ergonomie. De inhuldiging gebeurde in aanwezigheid van onder andere Vlaams minister-president Geert Bourgeois en burgemeester Kris Declercq van Roeselare.
Door de grote groei was er bij Dewulf behoefte aan een opslagruimte dichtbij de productiehallen. Dankzij haar slim logistiek centrum kan Dewulf haar productie een versnelling hoger schakelen. Alles wordt via software efficiënt aangestuurd vanuit de klantvraag. “Software herrekent continu welke stukken nodig zijn op basis van klantenorders én de stand van de montage”, verduidelijkt Hendrik Decramer, directeur sales, marketing en after sales bij Dewulf. “Die orders worden dan automatisch doorgegeven aan onze magazijniers, zodat ze alles correct en op tijd kunnen klaarzetten voor onze monteurs of voor transport.”

Slim centrum

Het nieuw logistiek centrum wordt ‘Smart’ genoemd door de machinefabrikant om diverse redenen. Naast de software die alle processen aanstuurt, is er in het logistiek centrum ook doorgedreven aandacht voor uitbreidbaarheid, ergonomie en ecologie. Het 7.800 m2 grote gebouw kan bijvoorbeeld zowel in de hoogte, als in de breedte worden uitgebreid. De inhuldiging is de bekroning van een traject dat in september 2016 is gestart.