Flanders Business Awards Dewulf

Dewulf verdedigt de West-Vlaamse eer op de allereerste Flanders Business Awards

ROESELARE - FIT heeft de namen bekend gemaakt van de bedrijven die in aanmerking komen voor de Flanders Business Awards, vroeger bekend als de 'Leeuw van de Export'. Met een nieuwe formule wil FIT nog meer glans geven aan het gebeuren. Het Roeselaarse Dewulf (185 werknemers, 87 miljoen euro omzet waarvan 85 procent via omzet) zal later dit jaar de West-Vlaamse eer verdedigen in de categorie 'Exporter of the Year'. 

Al bijna 80 jaar ontwikkelt en bouwt familiebedrijf Dewulf landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Vandaag staat de derde generatie aan het roer van het West-Vlaamse bedrijf. Naast zijn thuisbasis in Roeselare heeft het vestigingen in Nederland en Roemenië.

Via een fijnmazig dealernetwerk worden de machines in 37 landen wereldwijd aan de man gebracht. In grote landbouwmarkten als de VS en Frankrijk werken de dealers in tandem met lokaal gevestigde supportmedewerkers die voor technische ondersteuning en dienst-na-verkoop zorgen.

Op basis van specifieke behoeftes van landbouwers werkt het R&D-team van Dewulf continu aan technische verbeteringen en innovaties. De in huis ontwikkelde machineconfigurator en bedieningssoftware vergroten dan weer het gebruiksgemak. Heel  binnenkort zullen fabrikant en klant via een cloudplatform de performantie van elke machine kunnen monitoren en bijsturen.

foto: Genomineerden ‘Exporter of the Year 2023’: IndigoCare, managing partner Peter Jans en export manager Jan Beckers, Globachem, CO-CEO’s Koen Quaghebeur en Els Paesmans en Dewulf, group sales & marketing manager Peter Muyssen en marketeer Florin Decoster.