Dexia wordt voortaan geleid door een West-Vlaming

devriendt wouterOnder de vier kandidaten om Dexia te leiden, zat ook één West-Vlaming en die kreeg finaal ook de topfunctie van CEO aangeboden. Het gaat om de 48-jarige Wouter Devriendt, destijds in Kortrijk geboren en getogen maar nu al jaren woonachtig in Tervuren. Hij volgt Karel De Boeck op die het Frans-Belgische Dexia met grote klasse in veiliger wateren loodste.

Wouter Devriendt staat bekend als een discrete bankier die in een eerder leven onder meer aan de slag was bij ABN Amro en bij het toenmalige Fortis. Het bankieren zit blijkbaar in het bloed van de Devriendts want zijn vader was jarenlang zeteldirecteur van KBC in Kortrijk. Devriendt is ook vertrouwd met het West-Vlaamse ondernemerschap, en dit als schoonzoon van Jo Versavel (ex-Barco, ex-Devlonics, en ex-Traficon).

Wouter Devriendt wordt geroemd en staat bekend omwille van zijn discretie, zijn grondige dossierkennis en zijn tactisch vernuft als onderhandelaar. Privé is hij een vrij sportief type, doe houdt van bergwandelingen, mountainbiken en surfen. (KC)