Persfoto Comforte_overname_DBWev

Dienstenbedrijven Comforte en Wevelgem SEW slaan de handen in elkaar

WEVELGEM - Binnen de dienstenchequesector wordt het steeds moeilijker om als klein dienstenbedrijf te overleven. De sector wordt op vandaag met verschillende uitdagingen geconfronteerd. De complexe regelgeving, de niet aflatende zoektocht naar nieuwe huishoudhulpen, de hervorming van het financieringsmodel en het welzijn van de werknemers zijn hier maar enkele voorbeelden van. Ook voor dienstenbedrijf Wevelgem SEW vzw is dit niet anders. Daarom wordt 'nestwarmte' gezocht bij Comforte.

Comforte, geleid door Bert Goethals, is werkzaam in heel Zuid West-Vlaanderen en maakt deel uit van de inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu. Groep Ubuntu is onder andere actief in de zorg, dienstenchequesector, de sociale economie en arbeidszorg. "We zijn fier op de overname van het Dienstenbedrijf Wevelgem SEW", zegt algemeen manager Bert Goethals. "Op die manier realiseren we in een verruimde regio onze sociale missie en zorgen we mee voor werkzekerheid in Zuid West-Vlaanderen.

Comforte neemt krachtens het akkoord alle 110 medewerkers van de Wevelgemse vzw mee over, zonder uitzondering. Marie De Clerck, voorzitter Dienstenbedrijf Wevelgem SEW, geeft tekst en uitleg bij de deal. "Om de uitdagingen in de sector het hoofd te bieden, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame en betrouwbare partner: een partner die de werkzekerheid van onze huishoudhulpen kan garanderen, zich in Wevelgem lokaal wil verankeren en daarenboven een heel sterke sociale missie heeft", aldus De Clerck. "Die partner vonden we in vzw Comforte.’

Meer info over Comforte: www.comforte.be