liantis nieuw HQ kortrijk

Dienstengroep Liantis opent nieuwe hub in Kortrijk

KORTRIJK - HR-dienstengroep Liantis en Woonzorggroep GVO nemen op maandag 20 februari hun intrek in hun nieuw kantoorgebouw langs ’t Hoge in Kortrijk. De bouw van het modern, energiezuinig complex startte in oktober 2020 en is nu helemaal afgerond. In totaal zullen 70 medewerkers van Liantis en 20 medewerkers van GVO er aan de slag gaan. De nieuwe site werd gerealiseerd door het Waregemse ION.

 

Na iets meer dan 2 jaar bouwen is het eindelijk zover: het nieuwe kantoorgebouw langs ’t Hoge in Kortrijk is afgerond! In het gebouw van om en bij de 3.500 vierkante meter zal Woonzorggroep GVO haar hoofdzetel vestigen, terwijl 70 Liantis-deskundigen er vanaf maandag 20 februari de klanten-ondernemers uit de regio optimaal zullen ondersteunen.

Volgens Philip Van Eeckhoute, gedelegeerd bestuurder van Liantis wordt dit nieuwe kantoor dé uitvalsbasis in Kortrijk en omgeving. "Van hieruit willen we ondernemers ondersteunen op elk moment van hun ondernemerstraject: van de start als zelfstandige, over de aanwerving van personeel, de uitbouw van een HR- en welzijnsbeleid, via de bescherming tegen risico’s tot zelfs aan de pensionering", aldus Van Eeckhoute. "Dat doen we met advies en begeleiding op maat, maar even goed met opleidingen en infosessies. Ook daarvoor hebben we op deze locatie méér dan genoeg mogelijkheden. Dit kantoor moet een bruisende ontmoetingsplek worden voor ondernemers, werkgevers en hun raadgevers-accountants.”

Energiezuinig over de hele lijn

Bij de bouw van het kantoor was er extra aandacht voor milieu en energie. Zo kwam er op de bovenste verdieping bijvoorbeeld een landschapsdak met veel groen. Dat zorgt ervoor dat het gebouw véél minder koeling nodig heeft in de zomer. Ook vertraagt het de afvoer van regenwater, om verder te gebruiken.

“Dat zijn zaken die een bewezen, positieve impact hebben", klinkt het bij Liantis en de bouwheren. "We zorgden ook voor een zeer goede isolatie van het gebouw, bijzonder performante beglazing met zonnewering op de zuid georiënteerde gevels, en is er een performante luchtbehandelingsinstallatie. Op het vlak van mobiliteit is alle infrastructuur er om elektrische wagens en fietsen vlot te laden opladen. Kortom: we haalden alles uit de kast om het gebouw zo energieperformant mogelijk te maken.”