Nieuws West-Vlaanderen Dirk Wynants (Extremis) opent in Noord-Italië nieuw ‘belevingscentrum’ voor zijn creatieve ontwerpen

Dirk Wynants (Extremis) opent in Noord-Italië nieuw ‘belevingscentrum’ voor zijn creatieve ontwerpen

Dirk Wynants (Extremis) opent in Noord-Italië nieuw ‘belevingscentrum’ voor zijn creatieve ontwerpen

POPERINGE, PROVEN – Dirk Wynants, de oprichter en creatieve bezieler van Extremis (design buitenmeubilair), grijpt de coronacrisis aan om ook out-of-the-box te denken. Zo wil hij aan het Italiaanse Comomeer, dichtbij design hoofdstad Milaan, een nieuwe belevingsruimte openen waar hij een overzicht van zijn ontwerpen wil tonen. Wynants werkt ook nog aan een alternatief type vrachtwagen en heeft ook nieuwe verlichting bedacht. Dat laatste in samenwerking met het in Roeselare gevestigde Modular dat destijds werd opgericht door de verlichte ondernemer die Paul Rommens was.  

Dirk Wynants stelt zoals iedereen vast dat beurzen momenteel niet aan de orde zijn. Daarmee wordt flink wat grond weggeslagen onder veel bedrijven. Maar Wynants is er de man niet naar om bij de pakken te blijven zitten.

Aan het meer van Como, in de buurt van Bellagio, wil hij met Dirk Wynants Design Works (zijn eigen ontwerpstudio) ook een antenne voor Extremis openen, een soort belevingscentrum zeg maar. In de loop van 2021, er wordt gemikt op het voorjaar, zou de Italiaanse antenne van Extremis klaar moeten zijn. Niet toevallig ook in de buurt van Milaan, tot nader order nog altijd zowat de Europese of wereldwijde designhoofdstad en epicentrum voor creatievelingen.

Bedoeling is om daar klanten en prospects in een informeel kader te ontvangen en kennis te laten maken met het innovatieve aanbod aan buitenmeubilair dat Extremis in huis heeft. Het is vooral geen showroom of verkoopzaal, benadrukt Wynants. “Ik zal er een inzicht kunnen geven in mijn ontwerpen die ik maak voor Extremis en ook voor andere bedrijven”, zegt hij. “Mijn ontwerpen vragen meer dan een vluchtig bezoek op een beursstand, je moet ze ervaren om er de waarde van in te zien. Deze investering in een lokale aanwezigheid is een wel overwogen no-nonsense stap.”

De bijzondere omgeving en het eigen bier van Dirk Wynants kunnen de kennismaking én de huiselijk-familiale sfeer alleen maar helpen bevorderen.  De nieuwe digitale strategie die Extremis in deze coronatijden heeft uitgerold – een combinatie van info en entertainment, noemt Wynants het – moet ook de bakens helpen verzetten.

Geboren ontwerper

Dirk Wynants doet zijn verhaal in de laatste editie van het blad Sabato. Daar noemt hij zichzelf ook een geboren ontwerper. “Het is sterker dan mezelf”, zegt hij. “Als ik iets nodig heb, dan wil ik het zelf ontwerpen.”

Zo ook met de verlichting die hij bedacht voor zijn buitenverblijf aan het Comomeer. Daarvoor had hij een profiel nodig dat paste in een hoek tussen muur en plafond en toch een hele maar eerder beperkte ruimte kon voorzien van licht. Hij zocht en vond daarvoor samenwerking met Modular. Tien jaar terug ontwikkelde Wynants samen met Delta Light ook al eens buitenverlichting, ook al werd dat niet meteen een commercieel succes, zoals hij zelf toegeeft. Nu wil hij wel scoren. “De woonruimtes worden kleiner en kleiner”, zegt hij, “en dus zal er meer en meer behoefte ontstaan om hoeken van een kamer te benutte voor verlichting.”

Wynants toont zich vol lof over de samenwerking met Modular.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio