Nieuws West-Vlaanderen Dixie Dansercoer was niet alleen een poolreiziger maar ook een echte ondernemer met een hart voor ondernemers

Dixie Dansercoer was niet alleen een poolreiziger maar ook een echte ondernemer met een hart voor ondernemers

Dixie Dansercoer was niet alleen een poolreiziger maar ook een echte ondernemer met een hart voor ondernemers

NIEUWPOORT – De schielijk overleden Dixie Dansercoer mag dan bij het grote publiek vooral bekend zijn als Belgische poolreiziger, minder bekend is dat hij een echte West-Vlaming (kustjongen afkomstig uit Nieuwpoort) is en dat er bovendien in hem ook een echte ondernemer schuil ging. Met een hart voor West-Vlaanderen.

Dixie Dansercoer was niet alleen een buitengewoon avonturier, hij was ook een bijzonder empathisch iemand die graag zijn ervaringen deelde. In ondernemerskringen werden zijn ervaringen erg naar waarde geschat. Hij gaf lezingen en schreef boeken die inspiratie boden over allerlei thema’s zoals: mentaal evenwicht, hoe doorzetten, teambuilding, conflictbeheersing of motivatietechnieken.

Als geen ander was hij ervan overtuigd dat er veel gelijkenissen bestonden tussen de sportwereld en de businesswereld. Hij had een zwak voor ondernemers en ondernemers vertoefden op hun beurt ook graag in zijn charmante gezelschap. In 2014 richtte Dansercoer Polar Experience op, waarmee hij zijn ervaringen wilde delen met bedrijfsleiders op uitzonderlijke bestemmingen. Op Spitsbergen, in IJsland, Groenland of toch maar op één van beide Polen.

Voortbouwend op zijn expertise en ervaring uit 20 jaar poolexpedities gebruikt Polar Circles die poolmetafoor actief om parallellen te leggen naar de bedrijfswereld. ‘Empowering outperformance’, zo heette de baseline van alle activiteiten van Polar Circles.

Steun aan verslaafden

Henri Valcke van de gelijknamige groep (bowling, fitnesstoestellen) uit Wevelgem, had Dansercoer in de armen gesloten als inspirator, maar ook om mooie sociale doelen te steunen. Henri Valcke leerde Dansercoer kennen en waarderen via zijn eigen passie voor grote trektochten. “Dixie werd mijn idool en vriend, een zonder meer prachtige persoon”, zegt Valcke over hem.

Samen zetten ze zich in voor een prachtig project: vzw De Spiegel (https://despiegel.org/nl/home/). Dit is een Brabantse instelling, opgericht in 1980, die mensen met een verslavingsachtergrond opnieuw in de maatschappij brengt. Dixie zette zich enorm in voor die beweging en vond in Henri Valcke ook een copain de route. Om de Spiegel te ondersteunen, werd een project in de markt gezet om een fitnesszaaltje in te richten voor die sociale organisatie.

foto: Dixie Dansercoer en Henri Valcke op expeditie

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.