Nieuws West-Vlaanderen Dominiek Callewier tilt AVC naar andere dimensie

Dominiek Callewier tilt AVC naar andere dimensie

Dominiek Callewier tilt AVC naar andere dimensie

KORTRIJK – Het Kortrijkse AVC Gemino, specialist in het aanbieden van architecturale wanden en deuren, realiseert steeds meer projecten in het buitenland. Het werkte onlangs in Rusland een project af voor RMK, een van ’s werelds grootste koperproducenten. Om klaar te zijn voor de toekomst, heeft het bedrijf ook zijn activiteiten opgesplitst in AVC Gemino en AVC Doors & Walls Kortrijk, en investeert het fors in de ontwikkeling van nieuwe systeemoplossingen.

Het nieuwe hoofdkantoor van RMK in Yekaterinburg is vijftien verdiepingen hoog. Het gebouw is opgedeeld in modules die per twee op elkaar gestapeld zijn. “Het is voor ons een hele eer om daaraan te mogen meewerken”, vertelt Dominiek Callewier, CEO van AVC Gemino. “Het gebouw is een ontwerp van het vermaarde Foster + Partners uit Londen. We zetten daarvoor een partnership op met Solo, een grote Russische speler in de sector van kantoorinrichting. Met hen en met de architecten werkten we intensief samen om het project tot een goed einde te brengen.”

AVC Gemino plaatste er wanden van 5,5 meter hoog, leverde 145 deuren en produceerde in totaal 6.000 vierkante meter wanden en deuren voor het project. Een huzarenstukje, want het ingenieuze ontwerp van Foster + Partners maakte dat die op een bijzondere manier geplaatst moesten worden. “Voor dat technisch hoogstandje werkten we samen met KU Leuven”, aldus Callewier. “Samen deden we de nodige berekeningen en tests om ervoor te zorgen dat we voldeden aan de strenge vereisten op het vlak van stabiliteit, sterkte en akoestiek.”

Het project in Rusland kan tellen als referentie, maar daar blijft het niet bij. AVC Gemino werkt voor projecten in Londen, Parijs, Lyon, Stockholm, Beiroet, Dubai en Ryad ook al samen met andere gerenommeerde architecten, onder wie bijvoorbeeld Caroline Sarkozy.

Nieuwe, circulaire oplossing

Om het bedrijf verder te professionaliseren, werden de R&D-, engineering- en productie-afdelingen onlangs afgescheiden van de lokale activiteiten van AVC. Dominiek Callewier focust zich voortaan op innovatie en internationale projecten met AVC Gemino. Zijn broer Yves Callewier komt aan het hoofd te staan van AVC Doors & Walls Kortrijk, dat de lokale activiteiten omvat. Hij is het aanspreekpunt voor projecten in eigen land, voor lokale partners die met AVC-producten werken en voor het AVC-inspiratiecentrum.

Die nieuwe wind geeft AVC een nieuw elan. Zo lanceert het een nieuwe, volledig circulaire oplossing voor kantoren: Space-R. “Die innovatieve systeemoplossing is ontstaan vanuit ons meedenken met de klant”, aldus nog Dominiek Callewier. “Ze is ontworpen in samenwerking met ontwerper Roel Vandebeek. Daarom noemen we onszelf graag ‘imagineers of space(s)’, want met de mix van imagination en engineering maken we het verschil. Onze wand- en deuroplossingen zijn niet alleen mooi: ze combineren een sober design met functionaliteit, adaptiviteit, duurzaamheid en akoestiek.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.