De Clerck Dominiek

Dominiek De Clerck wordt nu ook CEO van Beaulieu

WIELSBEKE - Dominiek De Clerck is aan een grote comeback toe in het Beaulieu-concern dat door zijn vader zaliger (Roger De Clerck) werd groot gemaakt. Enkele weken nadat bekend raakte dat hij het voorzitterschap van de raad van bestuur voor zijn rekening nam, volgt nu de aankondiging dat hij ook CEO wordt, in opvolging van Pol Deturck die drie jaar aan het roer stond.   

Beaulieu laat verstaan dat het CEO-schap van Dominiek De Clerck een tussenstap is. Hij neemt ad interim de functie waar tot er een opvolger wordt gevonden.

"De afscheid nemende CEO Pol Deturck kwam in maart 2021 aan het roer bij B.I.G. (Beaulieu International Group) om een duurzaam groeibeleid met een blijvende focus op de klanten, innovatie en verdere expansie uit te werken", zo stelt Beaulieu in een officieel communiqué. "In de zomer van 2023 gaf hij al aan de fakkel te willen overdragen in de loop van het jaar 2024.  Op 30 juni 2024 zal Pol Deturck het bedrijf effectief verlaten. Tijdens de komende transitieperiode zal hij als adviseur van de CEO zorgen voor een optimale kennisoverdracht naar Dominiek De Clerck. De raad van bestuur dankt Pol Deturck voor de succesvolle transitie en de mooie resultaten die het bedrijf de afgelopen jaren kon neerleggen ondanks de zeer uitdagende marktomstandigheden."

Dieperliggende oorzaken

In 2022 liep de omzet van B.IG. terug en vielen ook de winstcijfers tegen. Maar inzake meer duurzaamheid zette Beaulieu al grote stappen vooruit via het door Deturck op poten gezette roadplan 2030. De bijzonder competente Deturck zette nog veel meer in beweging: nieuwe processen, nieuwe rapportering en verder gaande digitalisering.

Insiders bestempelen hem als de 'man van de vernieuwing' met een goed zicht op strategische omwenteling en een andere aanpak inzake portfoliomanagement. Die aanpak stond grotendeels diametraal tegenover de visie van de vier takken binnen de familie De Clerck, die eerder behoudsgezind ("Wij zijn een flooringbedrijf) denkt. De gerespecteerde peetvader Roger De Clerck bewees nochtans een leven lang dat change de enige constante was en dé motor van groei.

foto: archief Mediahuis