TVH-CEO-Dominiek_Valcke

Dominiek Valcke (TVH) verdedigt de West-Vlaamse eer op Manager van het Jaar

WAREGEM - Dominiek Valcke, topman van TVH, zit in de shortlist van drie managers die weerhouden werden om te dingen naar de titel 'Manager van het Jaar'. Hij komt in aanmerking om Rika Coppens (CEO van het Roeselaarse House of HR) op te volgen. Valcke mag zelfs zonder meer favoriet worden genoemd, gezen het verbluffende parcours dat hij rijdt met TVH.  

De West-Vlaamse multinational TVH groeide tussen 2021 en 2022 nog eens door van 1,347 miljard euro omzet naar 1,622 miljard. Ook het bedrijfsresultaat (258 miljoen euro) en de netto winst (131 miljoen) zaten in die periode in de lift. Bij TVH werken wereldwijd bijna 5.000 mensen.

TVH is een erkend specialist in onderdelen voor allerlei industriële machines. Vorkliften zorgen daarbij voor meer dan de helft van de koek. De gegevensbank van TVH telt liefst 47 miljoen referenties. Het bedrijf heeft 90 filialen wereldwijd, maar verankerde zich met een nieuw en sectaculair hoofdkwartier definitief in West-Vlaanderen.

Dominiek Valcke staat aan het roer van TVH sinds 2008. De 53-jarige handelsingenieur van vorming wordt alom geprezen, zowel inhouse als door de buitenwereld. Hij staat vooral bekend als een echte people manager én strateeg. Ooit, in zijn beginjaren, werkte hij als consultant voor Omega Pharma. Op 10 januari wordt de 39e Manager van het Jaar bekend gemaakt. Naast Valcke zijn ook de bij Euroclear uittredende Lieve Monstrey en Kobe Verdonck van SD Worx kandidaat.

foto: Dominiek Valcke (archief)