Vindevogel Dominique 24 Vindevogel_3

Dominique Vindevogel (Butch Tailors) wijst op het belang van ‘etiquette’ in de zakenwereld

KNOKKE - In het adembenemend kader van het Knokse hotel La Réserve werde de eerste editie georganiseerd van een anders dan anders businesseminarie die de naam 'Exclusive Business & Etiquette' meekreeg. Het werd een   dag vol beleving en inzichten over hoe de principes van etiquette bijdragen aan een sterker bedrijf en sterkere relaties met werknemers, klanten en leveranciers. Centrale sprekers waren Dominique Vindevogel (Butch Tailors) en Bart Versluys. Hoffelijkheid, respect en aandacht voor de ander zijn basisingrediënten van de strategie en cultuur van bedrijven om gedeelde waarde te creëren voor stakeholders. Er werd hierover van gedachten gewisseld en  inhoudelijk gewerkt. Zo konden de deelnemers zelf ervaren wat uitzonderlijke gastvrijheid en étiquette met een mens doen. 

In professionele relaties is het effect van het voorkomen op gesprekspartners nog steeds een onderschatte factor. Binnen de 7 seconden vormen mensen zich een eerste indruk en voorkomen en houding spelen daarin een cruciale rol.

Om die reden kwam expert en gerenomeerd tailor, Dominique Vindevogel, langs om vanuit zijn ruime ervaring de nodige inzichten mee te geven. Hij sprak vol passie over het belang om er zo goed als mogelijk uit te zien. Het gaat om respect voor zichzelf en voor de gesprekspartner." Tonen dat het de moeite loont om iemand op de best mogelijke manier te ontmoeten, werpt altijd zijn vruchten af", aldus Vindevogel. "Zowel vanuit de kleur- als materiaalkeuze. Net daarin probeer ik vanuit mijn persoonlijke service het verschil te maken."

Vindevogel heeft zich als 'master tailor' en zowel in het binnenland als in het buitenland een uitzonderlijke reputatie opgebouwd, vooral te danken aan zijn streven naar een mix van van service en perfectie. Het respect van de deelnemers aan het seminarie was groot en het advies werd gretig genoteerd. Passie en vakkennis enerzijds en kwaliteit en service verlenen anderzijds, zijn voor Dominique Vindevogel, en ongeacht de sector, belangrijke factoren voor succes. De deelnemers waren lovend over de verkregen inzichten van Dominique Vindevogel die tijdens de lunch met plezier tijd vrij maakte om individueel de deelnemers verder te inspireren.

Bedrijven laten groeien

Het seminarie 'Exclusive Business & Etiquette' kwam tot stand op initiatief van het Kortrijkse DEMSAR en zaakvoerder Dempsey Sablain. "Onze missie is bedrijven en mensen doen groeien door het integreren van etiquette in hun dagelijkse activiteiten als onderdeel van de bedrijfsstrategie", aldus Sablain. "Onze hoofdactiviteiten zijn training (in-company en extern), consulting, mentorship en we geven regelmatig keynotes. We hebben reeds met onze diensten sales teams, directieleden, managers, HR teams, werknemers, en eigenaars van familiebedrijven mogen ondersteunen. In het najaar wordt een tweede editie van dit event georganiseerd waarbij de datum later bekendgemaakt zal worden."