IMG_1455

Domotex wordt Domotex Digital Day

KORTRIJK, HANNOVER - Domotex, de jaarlijkse hoogmis en rendez-vous plaats van West-Vlaamse textiel- en tapijtenbedrijven, gaat dit jaar voor het eerst niet door in zijn originele setting, zijnde een klassieke beurs in het Duitse Hannover. Eerst werd de fysieke beurs nog verschoven naar mei van dit jaar, maar ook dat gaat nu niet door, zo laat de Duitse organisator weten. Wél op de agenda staat nu en digitale beursdag, een primeur voor Domotex.     

De beau monde van de West-Vlaamse textielbedrijven hoeft zich dit jaar niet naar Hannover te reppen. De interesse voor de van januari naar mei verplaatste fysieke beurs was ook al vrij matig bij de bedrijven. Reden: onvoldoende veilig wegens nog onvoldoende vaccinaties.

Domotex, sinds jaar en dag dé beurs voor alles wat met vloerbekleding te maken heeft,  heeft nu zijn conclusies getrokken en opteert integraal voor een digitale editie. Dat heeft de Deutsche Messe, de organisator van Domotex Hannover, dinsdag officieel bekend gemaakt. De 'digital day' gaat door op 20 mei. Daarbij zullen vooral veel experts uit de sector tekst en uitleg komen geven over nieuwe trends en evoluties. Maar bedrijven krijgen ook een uitnodiging om actief deel te nemen.

Het is de eerste maal op 32 jaar tijd dat de beurs niet doorgaat zoals normaal, met een live experience aanwezigheid van standhouders en bezoekers van over de hele wereld. De West-Vlaamse vloerbekledingsbedrijven -denk aan Balta, Beaulieu, McThree, en tientallen anderen - zijn normaliter massaal vertegenwoordigd in Hannover om er hun innovatieve producten aan de man te brengen en hun orderboek voor een nieuw jaar bij te spijkeren.

Deutsche Messe kondigt nog aan dat de editie van 2022 wel degelijk staat ingeboekt van 13 tot 16 januari van dat jaar.