Nieuws West-Vlaanderen Drie ondernemers organiseren hun eigen ‘mini Werchter’

Drie ondernemers organiseren hun eigen ‘mini Werchter’

Drie ondernemers organiseren hun eigen ‘mini Werchter’

HARELBEKE, DEERLIJK – Drie bevriende West-Vlaamse ondernemers organiseren, na een geslaagde eerste editie in 2019, opnieuw hun eigen muziekfestival onder de noemer Lalapop. Lalapop is een vzw opgericht door Dieter Vyncke (Vyncke), Ignaas Mahieu en Nikolaas Debusschere. Drie ondernemers met ook een gemeenschappelijke liefde voor het Nederlandstalige lied én met een groot hart want een deel van de opbrengst gaat naar sociale doelen. 

 

Het doel van de vzw is een platform aanbieden aan verenigingen die een Nederlandstalig muziekfestival willen organiseren ten voordele van een lokaal goed doel. Een eerste editie ging door in Heule in 2019, de editie gepland in 2020 werd geannuleerd wegens COVID. De draad werd opnieuw opgenomen voor de tweede editie in Deerlijk, en de plannen worden reeds gesmeed voor een volgend festival in 2022 te Roeselare.

Dieter Vyncke is de broer van Peter Vyncke, met wie hij samen het bekende Harelbeekse energiebedrijf leidt. Nikolaas Debusschere runt samen met zijn echtgenote reeds meer dan 20 jaar een apotheek (Beke-Debusschere in Deerlijk), lanceerde in 2014 het merk Pharmanutrics (voedingssupplementen) in België, vervolgens online en nu ook in de VS.

Ignaas Mahieu deed ruime managementervaring op bij onder meer  Vyncke, CallensVyncke en Marelec, en nam in 2019 de firma Welders Filtration Technology (WFT) over in Aalst. WFT ontwerpt en bouwt industriële filterpersen en filtratiesystemen, vooral toegepast voor de afvalwaterzuivering van chemie- en metallurgiebedrijven.

Pop van de Lage Landen

Lalapop staat voor ‘Lage Landen Pop’ en biedt dus artiesten uit zowel Vlaanderen als Nederland een podium. De organisatoren zorgen voor een evenwichtige affiche van jong opkomend talent en gevestigde waarden, en dat zal ook deze editie niet anders zijn. Er is een nauwe samenwerking met Nekka vzw. De finale van de Nekka-wedstrijd was deel van het programma van de eerste editie in Heule. Een deel van de opbrengst van het festival werd voorbestemd voor het sociaal project Oranjehuis. In Deerlijk (31 oktober) krijgen alweer drie lokale goede doelen steun van Lalapop.

info: www.lalapop. be

 

 

 

  • In Deerlijk organiseren wij een LALAPOP-podium, waarbij de 3 laureaten een podium

 

 

Dit eerste Lalapop-festival in Heuleop zondag 25 augustus 2019 was een groot succes.

  • De programmatiewas een mix van opkomend talent (Wouter Berlaen, Neander, Kiki Schippers en de finalisten van de Nekka-wedstrijd) en reeds gevestigde waarden (Hans De Booij en Raymond van het Groenewoud).
  • Zo’n 750 aanwezigen van alle leeftijden genoten er van een mooie dag.
  • Er was catering en kinderanimatie voorzien.
  • De locatie, Hoeve Heerlijkheid van Heule, werd omgetoverd tot een gezellige festivalweide.
  • Hetlokale goede doel waar de organisatie van Lalapop Heulezich voor ingezet heeft, is vzw Oranjehuis. Zij helpen kwetsbare en kansarme jongeren bij de positieve verwerking van allerhande situaties die door hen als problematisch ervaren worden.
  • Lalapop vzw kon vzw Oranjehuis met de opbrengst 2000 euro

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.