Nieuws West-Vlaanderen Drone-evenement Drone West brengt dronewereld samen in Oostende

Drone-evenement Drone West brengt dronewereld samen in Oostende

Drone-evenement Drone West brengt dronewereld samen in Oostende

POM West-Vlaanderen zet volop in op de verdere ontwikkeling van de jonge, veelbelovende dronesector. West-Vlaanderen wil zelfs een pioniersrol opnemen in het ontginnen van het grote potentieel voor diverse sectoren. Zo vindt op 23 juni 2022 het drone-evenement Drone West met behulp van POM plaats in Bluebridge (Ostend Science Park) in Oostende.

“Aangezien we in bijna elke sector binnen onze provincie mogelijke toepassingen van drones detecteerden, zijn we twee jaar geleden begonnen met een werking gefocust op drones”, zegt POMs clustermanager drones Sven Nachtergaele. “West-Vlaanderen heeft voor drones een groot voordeel: naast het luchtruim en het land hebben we ook de zee.”

Waarom die zee zo belangrijk is? “Veel mensen denken bij drones enkel aan vliegende toestellen, maar een drone is in feite een onbemand toestel dat zich zowel op land, in de zee als in de lucht voortbeweegt. In West-Vlaanderen zijn er experimenten voor elke soort drone mogelijk.”

Drone-evenement met demo’s

23 juni staat met stip aangeduid in de agenda van POM. “Op Drone West kunnen mensen een hele dag genieten van demonstraties van allerlei soorten drones. Er zullen een twintigtal dronebedrijven aanwezig zijn met een beursstand om uit te leggen waar ze mee bezig zijn. Daarnaast zijn er 3 breakout sessies met telkens 4 sprekers. Zij bespreken de onderwerpen environment, offshore en safety & security.”

“Alle standhouders hebben de mogelijkheid om demo’s uit te voeren. We hebben verharde en onverharde grond voor de rijdende drones, een stukje van het kanaal voor varende drones en ook een de grootste mobiele outdoor dronekooi van België voor vliegende drones. Zo kan er altijd in veilige omstandigheden gevlogen worden.”

Opbouw Drone Hub

West-Vlaanderen wil uitgroeien tot de droneregio bij uitstek in België, maar ook internationaal. “Naast Drone West neemt POM ook de leiding in het consortium Drone Port West-Vlaanderen”, vertelt POM-voorzitter Jean de Bethune. “Dat heeft als doel het gebruik van drones en de toepassingen ervan te faciliteren. Ze ondersteunen de infrastructuur en de community van dronebedrijven en -gebruikers.”

“Onder meer dankzij het Europese project ‘Drone Innovations’ organiseren we netwerkevenementen, maar investeren we ook in infrastructuur. Zo gaan we deze zomer van start met de bouw van een heuse Drone Hub in Oostende. Die zou operationeel moeten zijn in de eerste helft van 2023.

POM West-Vlaanderen stimuleert (duurzaam) ondernemerschap, investeert in ruimte om te ondernemen, brengt innovatie dichter bij de ondernemer, ontwikkelt het aanwezige talent in West-Vlaanderen en geeft gepersonaliseerde data.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.