DX Solutions en VVSG

DX-Solutions zorgt voor digitale boost bij steden en gemeenten

HARELBEKE - De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) kiest resoluut voor vernieuwing en lanceert een nieuw kennisplatform ter vervanging van de huidige website. Het Harelbeekse DX-Solutions ging in samenwerking met het Oost-Vlaamse Onepoint de technische uitdaging aan om van het kennisnetwerk de online community voor medewerkers van lokale besturen te maken.

Om haar rol als verbindende entiteit nog beter te vervullen, wil de VVSG de website www.vvsg.be uitbouwen tot de digitale referentie inzake het zoeken en uitwisselen van informatie en kennis voor de medewerkers en mandatarissen van de lokale besturen. Gezien de grote technische uitdaging, zocht en vond de VVSG een partner in DX-Solutions en Onepoint. Onepoint is gespecialiseerd in applicatieontwikkeling op maat en consultancy, en haalde DX-Solutions als wendbare technische experten mee aan boord. DX-Solutions is gespecialiseerd in complexe software-uitdagingen en wil de website uitbouwen tot de digitale referentie voor het zoeken en uitwisselen van informatie en kennis voor de medewerkers en mandatarissen van de lokale besturen.

Samen zetten ze een modern en responsief platform op waar alle informatie die een lokale bestuurder nodig heeft aangeleverd wordt op een gebruiksvriendelijke manier. De informatie volgt bovendien de gebruiker, op basis van aangegeven voorkeuren en eerdere zoekopdrachten. In de toekomst wordt op basis van deze gegevens ook een gepersonaliseerde nieuwsbrief opgemaakt. De leden kunnen onderling kennis uitwisselen op het kennisnetwerk en het forum.  Ze krijgen er ook een overzicht van de open vacatures, te volgen opleidingen, enzovoort.

Actueel en op maat

Rudy Van Thuyne, partner bij Onepoint Zele, is uitermate tevreden dat de VVSG hen het vertrouwen heeft gegeven om dit uitdagend en vernieuwend project tot een goed einde te brengen. “Dankzij de samenwerking met DX-Solutions denk ik dat we nog beter hebben kunnen inspelen op de behoeften van de VVSG, en zijn we er samen in geslaagd om tot de beste oplossing te komen.” Xavier Dekeyster, zaakvoerder van DX-Solutions, geeft aan blij te zijn met de samenwerking: “Het is leuk om deel uit te maken van een project dat impact zal hebben op heel Vlaanderen", zegt Dekeyster. "We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat de VVSG niet alleen sterk is in lokaal bestuur, maar nu ook sterk in digitaal bestuur.”

Algemeen directeur Mieck Vos ziet de VVSG door dit gezamenlijk project nu ook digitaal dé netwerkorganisatie worden voor haar leden: “Alle informatie die lokale bestuurders en medewerkers nodig hebben, zullen ze vinden en met elkaar kunnen delen op het VVSG-kennisnetwerk", aldus Vos. "Actueel, volledig en op maat.”