Nieuws West-Vlaanderen Eerste editie Bedrijvencontactdagen Brugge

Eerste editie Bedrijvencontactdagen Brugge

Eerste editie Bedrijvencontactdagen Brugge

Op 26 en 27 oktober vindt de eerste editie van Bedrijvencontactdagen Brugge plaats in het gloednieuwe beursgebouw BMCC. De steeds wijzigende markt maakt netwerken met bestaande en nieuwe partners en marktspelers essentieel. “Exposerende en bezoekende ondernemingen en ondernemers kunnen uitzoeken wat ze in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen, zegt Peter Vanbrackel, Exhibiton Manager bij Kortrijk Xpo.

De eerste editie van Bedrijvencontactdagen Brugge wordt georganiseerd op vraag van bedrijven uit de regio. “Deze editie komt er op vraag van bedrijven en exposanten die reeds deelnamen aan de tweejaarlijkse editie van Bedrijvencontactdagen Kortrijk”, vertelt Peter Vanbrackel. “Het noorden van West-Vlaanderen telt twee kusthavens, een internationale luchthaven en tal van bruisende bedrijven. Een jaarlijkse editie van een netwerkbeurs afwisselend in Kortrijk en Brugge is daarom een logische keuze.”

Netwerken

Door de snellere technologische en digitale evoluties en de steeds wijzigende markt is er nood aan voortdurend fysiek connecteren met bestaande en potentiële nieuwe partners. “Bij de opstart in januari hadden we gehoopt op 150 exposanten voor de eerste editie in Brugge. Ondertussen is de beursvloer volledig uitverkocht met meer dan 160 exposanten.” Het concept van Bedrijvencontactdagen is zeer eenvoudig. “We willen exposerende en bezoekende ondernemingen en ondernemers laten uitzoeken wat ze voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst door onderlinge business opportuniteiten bloot te leggen.”

Een vakbeurs richt zich meestal tot één welbepaalde sector terwijl Bedrijvencontactdagen net sectoren willen verbinden binnen een bepaalde regio. “We richten ons tot industrie, dienstverlening, toerisme, transport, logistiek, bouw en retail. Dit jaar zal er ook een havenpaviljoen aanwezig zijn in samenwerking met Port of Antwerp-Bruges. Een eyecatcher waarin we een 30-tal toeleveranciers van de haven zullen samenbrengen.”

Samenwerking met Voka – KvK West-Vlaanderen

Bedrijvencontactdagen worden georganiseerd in samenwerking met Voka – Kvk West-Vlaanderen. “Voka West-Vlaanderen trapt de eerste beursdag af met een inspirerend openingsevenement in het teken van groei. Via een panelgesprek maken bezoekers kennis met de ondernemers achter de topbedrijven van Brugge.Inc. Op de tweede dag organiseren ze een speeddate exclusief voor exposanten. Tijdens korte pitches kunnen exposanten ontdekken of ze iets voor elkaar kunnen betekenen.”

Als je als ondernemer actief bent in regio Noord-West-Vlaanderen, is een bezoek aan Bedrijvencontactdagen Brugge een must. Inschrijven voor het event is gratis kan via de website.

Op 26 en 27 oktober vindt de eerste editie van Bedrijvencontactdagen Brugge plaats in het gloednieuwe beursgebouw BMCC.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.