Ice mountain 24

Entertainment ondernemer Stephane Fievez staat met Ice Mountain Adventure Park aan de vooravond van een nieuwe kwantumsprong

KOMEN - Het bekende attractie- en horecapark Ice Mountain Adventure Park heeft vanwege de lokale autoriteiten groen licht gekregen voor de uitbreiding van activiteiten op zijn terrein. De huidige site beslaat ongeveer 5 hectare. Aanpalend heeft de dynamische ondernemer Stephane Fievez (uit Menen) al enkele jaren terug 6 hectare aangekocht, grond die voorlopig nog braak lag. "Nu de vergunningsprocedure rond is om nieuwe activiteiten te ontplooien, wordt volop nagedacht over een nieuwe zinvolle invulling", aldus Nick Dubois namens Ice Mountain Adventure Park. "Het kan alle kanten maar we denken toch in de eerste plaats aan zomerse buitenactiviteiten, zodat we in Komen een all seasons concept kunnen aanbieden." 

 

 

 

 

Stephane Fievez begon in 1999 aan zijn grote ondernemersdroom in de entertainment sector. De indoor skipiste Ice Mountain bleek van meet af aan een kassucces. Daar koppelde hij ook een eveneens bloeiende horecazaak aan, alsook een paintballveld en een indoor sky diving. Op jaarbasis vinden zo'n 350.000 bezoekers hun weg naar de skitempel, en die bezoekers komen - gezien de uitmuntende ligging uit alle windrichtingen (West-Vlaanderen, Noord-Frankrijk, Wallonië). Rond deze tijd wordt met de hele équipe volop gebrainstormd over de uitbreiding van de site in Komen, waar sowieso een grote investering staat aan te komen.

De voorbije jaren heeft Fievez in alle stilte zijn activiteiten ook buiten Komen verder uitgebouwd. Zo werd hij voor de volle honderd procent eigenaar van het kinderpretpark Jungle City in Doornik. Op het domein Sport Vlaanderen Hofstade staat Stephane Fievez en zijn team sinds 2021 ook in voor de uitbating van een kabelbaan voor waterski/wakeboard, aquapark en SUP onder de naam ‘Foudoo’. In de buurt van Utrecht opende de dynamische Fievez ook nog een multi attractiepark WiPlay. Elders in Nederland (vermoedelijk Breda) komt er ook nog een tweede WiPlay. WiPlay rolt in Nederland het Belgische concept ‘BattleKart’ uit.

foto: archief