Boutsen Aviation

Erik Vermeersch (North Sea Aviation Center, Oostende) gaat commerciële entente aan met gewezen Formule1-piloot Thierry Boutsen voor de verkoop van privéjets

OOSTENDE - Het op de luchthaven van Oostende gevestigde North Sea Aviation Center (NSAC) heeft een commercieel samenwerkingsakkoord gesloten met Thierry Boutsen, gewezen F1-piloot en eigenaar van Boutsen Aviation. Krachtens de deal krijgt NSAC de exclusiviteit om in de Benelux private jets te verkopen uit het aanbod van Boutsen Aviation. Thierry Boutsen staat in de sector bekend als aanbieder van diverse merken. Hij wist sinds de opstart van Boutsen Aviation (27 jaar terug) in heel Europa een ijzersterke reputatie op te bouwen.  

De businessterminal NSAC is een facilitator voor privévluchten op de luchthaven van Oostende-Brugge. Het staat in voor de volledige handling van vluchten, maar kan ook private vliegtuigen stallen of chartervluchten aanbieden. De uit Nieuwpoort afkomstige Erik Vermeersch (tweede van rechts op de foto) leidt de operaties sinds de opstart van NSAC enkele jaren terug. Hij is co-founder alsook managing director van de terminal die op korte tijd - met dank aan zijn kwalitatieve en 24/7 diensten - al een hele reputatie wist te verweven op de Oostendse luchthaven

"Het toeval en gemeenschappelijke kennissen hebben Boutsen en mezelf samengebracht", vertelt Vermeersch aan Made in West-Vlaanderen. "Van het ene is het andere gekomen. Voor ons is deze activiteit (het aanbieden en verkopen van privéjets) een totaal nieuw gegeven. We kunnen daarbij rekenen op de ervaring en kennis van Boutsen alsook op zijn breed aanbod. Hij is agent voor alle bekende merken in de sector. Voor ons is het een hele stap vooruit. We kregen al wel eens meer aanvragen voor de aan- of verkoop van private vliegtuigen. Nu worden we een volwaardige speler. Zowel nieuwe jets als tweedehands jets (zogenaamde pre owned toestellen) komen in aanmerking."

Onder de indruk

Thierry Boutsen zelf verklaart dat hij onder de indruk kwam van de troeven die de West-Vlaamse luchthaven heeft alsook van de dynamiek die NSAC uitstraalt. "Ik  zie veel business opportuniteiten in deze samenwerking. Ik ben ervan overtuigd dat NSAC onze aanwezigheid in de Benelux-regio zal weten uit te bouwen, in het belang van de twee partnerbedrijven. Finaal voelt het ook goed aan om deels terug thuis te komen."

Die laatste uitspraak is een allusie op de woonplaats van Boutsen, en dat is Monaco.