Waregem concessie_HippoLoggia1

Eventlocatie HippoLoggia komt deels in handen van Waregemse ondernemers

WAREGEM - Vanaf 1 januari 2024 wordt de derde verdieping van HippoLoggia in concessie gegeven aan BV Compleet. Dat melden diverse nieuwswebsites. Zaakvoerder en Waregemnaar Hein Defrenne zal er bedrijfs- en economische activiteiten, privéfeesten en andere events organiseren. In 2022 nam het stadsbestuur van Waregem de volledige site over.

Na aankoop van de gebouwen en parking van HippoLoggia werd de stad op 1 september 2022 eigenaar van de volledige site van de Gaverbeekhippodroom. HippoLoggia is een van de meest toonaangevende eventlocaties in Zuid West-Vlaanderen. Met een uniek zicht op de hippodroom beschikt HippoLoggia over verschillende zalen met een capaciteit van 100 tot 2.000 personen, wat toch behoorlijk uitzonderlijk is. Op de tweede verdieping is het bezoekerscentrum HIPPO.WAR gevestigd. Daarbovenop is er ruime parkeergelegenheid.

Het stadsbestuur van Waregem schreef recent een uitbatingsconcessie uit voor de derde verdieping van het in het oog springende  gebouw langs de Waregemse renbaan, waar ook Waregem Koerse elk jaar wordt georganiseerd. Hein Defrenne, zelf Waregemnaar, sleepte nu de concessie in de wacht. De toegekende vergunning heeft een looptijd van twaalf jaar, dus tot in 2035. Bedoeling is om er bedrijfs- en economische activiteiten te organiseren, alsook privéfuiven en andere events. De overeenkomst tussen Defrenne en het stadsbestuur bepaalt ook dat de Koninklijke Waregemse Koersvereniging wel drie weken lang het gebruiksrecht mag behouden voor Waregem Koerse. Daarnaast kan de stad er zelf ook elk jaar drie eigen evenementen organiseren.

foto: Stad Waregem