Face Tim 24

Face Time verhuist van Barco naar Kortrijk Xpo voor uitzonderlijke avond over AI

KORTRIJK - Met hun debatavonden op uitzonderlijk hoog niveau hebben de Kortrijkse ondernemers Joris Claeys en Jacques Delfosse een unieke én benijdenswaardige standaard gezet. Face Time is uitgegroeid tot een klassieker. Voor de achtste editie wordt - wegens meer ruimte - uitgeweken naar Kortrijk Xpo. Het aangekondigde onderwerp is overal de talk of town: wat moeten we met artificiële intelligentie (AI)? Een bedreiging dan wel een opportuniteit? Topsprekers analyseren en fileren het onderwerp van langs alle zijden.    

Rotary Club Kortrijk, de oudste serviceclub van de Guldensporenstad, koos jarenlang voor de indrukwekkende Barco Campus als locatie voor haar fundraising event ‘Face Time Kortrijk’. Bezielers Jacques Delfosse en Joris Claeys namen voor de achtste editie echter het initiatief om te verhuizen naar Kortrijk XPO. “Barco bood een unieke setting maar ons event barstte er uit zijn voegen. Wanneer je elk jaar je ticketverkoop vroeger moet afsluiten wegens sold out, dan is dit een signaal die je niet kan negeren”, getuigt Jacques Delfosse.

Groter, beter, sterker

Op 6 maart gaat de achtste editie van Face Time Kortrijk dus door in Kortrijk XPO. “We kijken er enorm naar uit en zijn overtuigd dat we in het Meeting Center van Kortrijk XPO naar bigger, better en stronger kunnen gaan", zegt Joris Claeys. "We kunnen er ook een VIP receptie organiseren voor onze hoofdsponsors en een andere beleving bieden aan de toeschouwers in de zaal. We brengen opnieuw drie boeiende keynote sprekers, gevolgd door een uitgebreide receptie met een frisse pint. We mikken op meer dan 800 aanwezigen, dus er zal meer dan genoeg gelegenheid zijn tot netwerken. Maar vooral de thema’s die tijdens de keynotes aan bod zijn gekomen, zorgen telkens voor boeiende discussies aan de toog.”

Topsprekers in de aanbieding

Waar de locatie verandert, is het thema echter hetzelfde als vorig jaar: ‘artificial intelligence’. Joris Claeys licht toe: “Vorig jaar kwam ons event enkele weken na de lancering van Chat GPT als grote doorbraakmoment. Sindsdien is de hele space echter nog zoveel meer geëvolueerd. We vonden dan ook dat we nog niet uitgepraat waren over deze technologische revolutie.”

Op Face Time Kortrijk komen drie sprekers, die het thema AI elk vanuit een andere invalshoek benaderen. Jacques Delfosse: “We beginnen met een ondernemer uit eigen Streek, Jorn Vanysacker, die als mede-oprichter van Henchman software maakt voor advocaten. De lancering van Chat GPT betekende ook voor hen een stroomversnelling. Het gaat loeiend hard en ondertussen hebben ze klanten in 35 landen. Vervolgens komt ook Tom Van de Weghe spreken. De meeste mensen kennen hem uit zijn tijd als USA en China correspondent bij de VRT. Wat velen echter niet weten is dat Tom in 2018 de prestigieuze John S. Knight Journalism Fellowship van Stanford University kreeg. Als research fellow onderzocht hij een jaar lang in Stanford de impact van artificiële intelligentie en deepfakes en was hij oprichter van het Stanford Deepfake Research Team.”

Joris Claeys geeft toelichting bij de derde spreker: “Rik Vera is onze afsluiter en daarmee halen we een echte topper in huis. Als oprichter van Nexxworks samen met Peter Hinssen heeft hij bewezen niet alleen telkens op de speerpunt te zitten van nieuwe business strategieën en technologische evoluties, maar deze content ook op een onnavolgbare wijze over te brengen op een publiek. We kijken enorm uit naar zijn keynote.”

Voor info en tickets: www.facetimekortrijk.com