Christiaens passendale sofindev

Familie Christiaens breidt zijn actieradius verder uit in Oost-Vlaanderen

PASSENDALE - Het West-Vlaamse IT-consultancybedrijf Christiaens bundelt zijn krachten met Esign uit Gent, dat als officiële Shopify Plus partner een specialist is in Shopify (Plus), online en mobiele softwareoplossingen, performance marketing en marktplaatsverkoop. Deze nieuwe mijlpaal voor de groep wordt bovendien gecombineerd met de lancering van een gedeelde identiteit en een volledige rebranding. Vanaf vandaag positioneert de groep zich als één merk, genaamd Dynamate. Dynamate (de groep boven Christiaens, Harmonize IT, denk IT en Esign) zal in 2023 meer dan 35 miljoen euro omzet realiseren met ruim 150 medewerkers en dankzij 1.000 klanten.

De investeringsmaatschappij Sofindev ging in juni 2020 een partnership aan met de familie Christiaens en stapte in het kapitaal van de vennootschap Christiaens NV, specialist in bedrijfssoftware van Microsoft Dynamics 365 Business Central, met de bedoeling om de al sterke organische groei van de onderneming nog te versnellen.

Zo zou verder ingezet worden op de uitbreiding van het bestaande team en de competenties van Christiaens, maar ook strategische partnerships behoorden tot de groeipistes. Als aanbieder van bedrijfssoftware, kantoorsoftware en diensten voor het beheer van IT infrastructuur (cloud en managed services) voor kleine en middelgrote bedrijven wil Christiaens een totaaloplossing bieden voor alle IT noden van haar klanten.

Versterking in de breedte

In december 2021 werd een eerste krachtenbundeling gerealiseerd met Harmonize IT, specialist in bedrijfssoftware gericht op de chemische sector. In september 2023 werd de groep rond Christiaens verder versterkt met de investering in denk IT, een specialist in het op maat uitwerken van optimale IT-oplossingen en ondersteuning van KMO’s en grotere ondernemingen, met focus op IT-infrastructuur, security, VoIP, managed services, en Microsoft 365 integraties en ontwikkeling. In beide gevallen bleven en zijn nog steeds de actieve bestuurders en aandeelhouders van deze bedrijven actief in de dagelijkse leiding en aanwezig in het aandeelhouderschap van de groep.
Nu kondigt de groep rond Christiaens, Harmonize IT en denk IT een nieuwe krachtenbundeling aan, door Esign op te nemen in de groep die voortaan Dynamate zal heten. Vanuit haar vier locaties in Passendale (Christiaens), Gent (Harmonize IT), Roeselare (denk IT) en Gent (Esign) bedient Dynamate meer dan 1.000 klanten.

Aan boord

Dynamate profileert zich als de ideale partner voor de ontzorging van ondernemingen bij hun digitale transformatie en de verandering die dat met zich meebrengt. Dit gaat van software voor Enterprise Resource Planning (ERP), CRM en Business Intelligence (BI), over producten en diensten voor de IT-infrastructuur van haar klanten (zoals cloud-oplossingen, security en managed services), tot B2B en B2C e-commerce platformen en marktplaatsen, content management systemen, web en mobiele applicaties, en digitale marketing oplossingen, en dat alles geïntegreerd met elkaar.
Net zoals bij Harmonize IT en denk IT blijven de vennoten van Esign aan boord als aandeelhouder én als eindverantwoordelijke voor de dagelijkse operationele leiding van hun onderneming. De bedrijven gaan nauwer samenwerken om hun klanten nog beter te kunnen ondersteunen in het aanbieden van totaaloplossingen en hun medewerkers nog meer mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen.