Familie De Nolf stapt in Antwerps chocolade verhaal

ROESELARE - The Belgian Chocolate Experience -een belevingscentrum rond chocolade- heeft zijn kapitaal opgetrokken van 0,5 miljoen euro tot 3,9 miljoen euro. Het geld wordt ingebracht door de investeringsmaatschappijen Koinon en Cennini, respectievelijk in handen van de West-Vlaamse families De Nolf en Claeys en door de Participatiemaatschappij Vlaanderen.

Het nieuws is afkomstig van de website De Rijkste Belgen en werd inmiddels bevestigd. The Belgian Chocolate Experience bouwt tegenover het station van Antwerpen een chocolade belevingscentrum uit van 4.000 m² dat later dit jaar zijn deuren moet openen. De families De Nolf en Claeys zijn via huwelijken verwant met elkaar. Ze zijn nu al eigenaar van het belevingscentrum Historium in Brugge.

Waar de belangen van de families De Nolf en Claeys uit elkaar zijn gehaald binnen de mediagroep Roularta, komen ze terug samen in het Antwerpse chocoladeproject. Rik De Nolf en Joris Claeys (die zopas uitstapte als bestuurder bij Roularta) worden nieuwe bestuurders in The Belgian Chocolate Experience. Dat laatste is een chocoladebelevenis museum die alle zintuigen prikkelt, je meeneemt op reis, laat proeven van echte Belgische chocolade, je betovert en zal verwonderen, aldus de  website. Antwerpen moet met The Belgian Chocolate Experience de grootste Belgische chocolade beleving ter wereld krijgen.

Samen sterk

The Belgian Chocolate Experience kiest volgens de nieuwsbrief De Rijkste Belgen voor een samenwerking met de chocoladeproducent Callebaut. Naast het belevingscentrum komt er een chocoladewinkel, restaurant en kiosk. Het project wordt mee gedragen door Jeroen Jespers, een van de initiatiefnemers van Comics Station Antwerp, het indoor pretpark rond Belgische stripfiguren als Suske en Wiske, De Smurfen en Lucky Luke in het Centraal Station van Antwerpen dat in april 2017 de deuren opende. Daarvoor was Jespers woordvoerder en commercieel manager van tennisster Kim Clijsters, directeur van VRT-line Extensions en stond hij als commercieel directeur mee aan de wieg van Studio 100.

Andere betrokken partijen zijn de fondsen KKR en Algonquin, eigenaars van het gebouw waar vroeger Aquatopia zat en waar het nieuwe centrum komt. De twee investeringsmaatschappijen voeren momenteel een volledige renovatie uit in het Radisson Blu hotel waardoor het wordt omgezet naar een klasse hotel voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Zij zien het nieuwe centrum als een bijkomende troef voor hun hotel.