OpenJL_JosephLebon__DSCF4019_TR05 20190122 Roeslaere, Belgie. Joseph M. Lebon ceo van ALLIA verzekerings makelaar.

Familie Lebon verbreedt actieradius van AlliA nu ook richting Luxemburg

ROESELARE - AlliA, de tweede grootste Belgische onafhankelijke makelaar van het land, neemt de makelaarsgroep Tassigny over. De familie Lebon verstevigt daarmee significant haar positie, zowel in België (de provincie Luxemburg) als in Luxemburg zelf. Door deze acquisitie stijgt de premieomzet boven de 450 miljoen euro en een ebitda van 12 miljoen euro, zo laat AlliA bij monde van CEO Joseph Lebon (zie foto) zelf weten. Het Roeselaarse makelaarskantoor heeft vandaag vestigingen en/of bijkantoren in Antwerpen, Arlon, Brussel, Gent, Luik,  Zonhoven, Luxemburg en Kinshasa.

De verzekeringsgroep Tassigny, met vestigingen in Arlon en Luxemburg (ACD Courtalux), wordt geleid door Christian Tassigny, die reeds jaren actief is in de verzekeringen. De premieomzet bedraagt ongeveer 12 miljoen euro.

Zowel makelaar Tassigny als ACD Courtalux zijn gekend in de markt omwille van hun doorgedreven professionalisme, zowel naar particuliere als industriële risico’s. Op vandaag nam AlliA in Luxemburg reeds een leidende rol door specialisatie. De overname van ACD Courtalux zal deze leidende positie enkel en alleen nog verstevigen, aldus een persbericht van AlliA. "Deze overname is een aanvulling op onze bestaande portfolio en creëert opnieuw een grotere toegevoegde waarde voor iedereen, zowel voor klant als leverancier", aldus Joseph Lebon.

Overname na overname

Met een reeks recente en snel op elkaar volgende overnames (VHS, Excel & Co, Assumax en Nuytten) wist AlliA zich de voorbije jaren al danig te profileren. “Met de overname van beide kantoren in het Belgische Arlon en het Luxemburgse Capellen willen we zowel in België als in Luxemburg onze diensten aan nog meer klanten aanbieden.” aldus Joseph M. Lebon.

Christian Tassigny blijft ook na de overname aan boord van het bedrijf. “De ervaring van AlliA is een aanvulling op de expertise van onze mensen", vult Christian Tassigny aan. "Er is een goede klik met het management en we zien ernaar uit samen verder te groeien.”

De groep AlliA (275 medewerkers) biedt een zeer breed scala aan verzekeringen aan: bedrijfsschade, burgerlijke aansprakelijkheid, arbeidsongevallen, transport en zeevracht, employee benefits, auto en wagenparken, alle bouwplaats risico's, financiële risico's, cyber, herverzekeringen, kredietverzekeringen, enzovoort.