Nieuws West-Vlaanderen Familie Ostyn viert 30e verjaardag van VeranClassic met aangepaste strategie en nieuwe naam

Familie Ostyn viert 30e verjaardag van VeranClassic met aangepaste strategie en nieuwe naam

Familie Ostyn viert 30e verjaardag van VeranClassic met aangepaste strategie en nieuwe naam

DOTTENIJS – De West-Vlaamse familie Ostyn – vader Yvan en zonen Thomas en Laurens – vierde zopas de 30e verjaardag van het familiebedrijf VeranClassic met de nodige toeters en bellen. Bij die gelegenheid werd de nieuwe strategie toegelicht en ook een naamsverandering doorgevoerd. VeranClassic wordt omgedoopt in Ostyn. “We zijn wie we zijn, we staan voor ongebreideld ondernemerschap, en we zijn daar ook wel best fier op ook, vandaar dus Ostyn”, zegt pater familias Yvan Ostyn.

Na een loopbaan in loondienst, stond het voor Yvan Ostyn vast: hij wilde vooral zijn eigen bedrijf. Wat begon in Moeskroen met eenvoudige veranda’s en tuinhuisjes, groeide in Dottenijs uit tot een volwaardige kmo die om en bij honderd mensen werk verschaft. De familie Ostyn heeft klanten in Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Op de bedrijvenzone Barrière de Fer is de grootste showroom van België te bezichtigen en te bezoeken, een beleving.

VeranClassic werd groot met veranda’s en tuinfaciliteiten, maar vandaag is de scoop en de strategie van het bedrijf veel breder geworden. “De strategische keuze om, via Poolhouse Plaza, veel breder te gaan dan enkel veranda’s is de juiste gebleken”, aldus Yvan Ostyn. “In de markt is er ontegensprekelijk een tendens waarbij de aandacht gaat naar buitenbeleving. Wij spelen daar op in met een aanbod van tuinkamers, poolhouses en woninguitbreidingen, en dat volgens hoge kwalitatieve eisen en normen en waarbij alles in eigen beheer en van a tot z wordt voorbereid.”

Brede scoop

Op de feestelijke zitting werd ook de nieuwe naam van de uit de kluiten gewassen kmo ontvouwd. Ostyn. Kort en krachtig. De ondernemersfamilie wil hiermee meer dan ooit het familiaal karakter van het bedrijf benadrukken. De nieuwe bedrijfsnaam laat ook ruimte voor een brede benadering van de markt, zonder aan één productcategorie gebonden te zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.