Nieuws West-Vlaanderen Familie Sioen mikt naar de absolute top met zijn Bordelese wijnhuis Chateau La Marzelle

Familie Sioen mikt naar de absolute top met zijn Bordelese wijnhuis Chateau La Marzelle

Familie Sioen mikt naar de absolute top met zijn Bordelese wijnhuis Chateau La Marzelle

ARDOOIE, BORDEAUX – Begin volgend jaar zal de familie Sioen weten of haar wijnkasteel in de Saint-Emilion (Bordeaux) de hoogste erkenning krijgt. Chateau La Marzelle draagt nu het etiket Grand Cru Classé en mikt nu op het allerhoogste: Premier Grand Cru Classé, een quotering die slechts voor een handvol wijnhuizen in de streek is weggelegd. Jean-Charles Joris (zie foto), zoon van Michèle Sioen en de facto beheerder van het wijnhuis van de familie, gaat er voor en heeft de procedure opgestart.

Jean-Charles Joris doet zijn hele verhaal deze week in het weekblad Trends. Chateau La Marzelle heeft een traditie die teruggaat tot in de negentiende eeuw. In 1997 kocht de familie Sioen, vader Jean-Jacques en zijn echtgenote Jacqueline, het befaamde wijnhuis van de Franse familie Carrère. De nieuwe West-Vlaamse eigenaars getuigden in het verleden meermaals da ze dat deden vanuit een bijzonder grote passie voor de wijncultuur.

Na het overlijden (januari 2020) van de moeder van Michèle Sioen, die de facto de zaken met hart en ziel opvolgde, kreeg de zoon van Michèle Sioen de vraag vanuit de familie om het beheer waar te nemen. Chateau La Marzelle is vandaag goed voor een productie van 80.000 flessen op jaarbasis. Jean-Charles Joris zegt dat hij dat getal wil opdrijven, door nog meer in te zetten op export. De VS zijn een favoriet afzetgebied. De kleine helft van wat vandaag wordt gebotteld, is bestemd voor de Belgische markt, waar de ‘West-Vlaamse’ klassewijn uit Bordeaux, bijzonder in trek is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.