Talpe Alexander-Talpe_E5mode

Familie Talpe doet belang in E5 Mode van de hand

ROESELARE - De West-Vlaming Alexander Talpe heeft zijn meerderheidsbelang in de modeketen E5 Mode opnieuw verkocht. Daarmee wordt een historische bladzijde omgeslagen. Koper van dienst is ondernemer Frédéric Helderweirt, die eerder in managementfuncties aan de slag was bij Brantano en bij FNG.Hij investeert namens zijn eigen vennootschap Feniks Holding.

E5 mode werd veertig jaar terug (1979) opgericht door Etienne Kaesteker en Griet Talpe. Etienne Kaesteker gaf in 2016 de fakkel en aandelen door aan zijn petekind Alexander Talpe  die toen net iets meer dan de meerderheid (50,1 procent) verwierf en ook de dagelijkse leiding in handen kreeg. De familie Kaesteker bleef aan boord als minderheidsaandeelhouder (49,9). De nog jonge Alexander Talpe ging er ambitieus tegenaan, en lanceerde onder meer het concept van 'winkelcoaches'. Hij investeerde ook 5 miljoen euro in de herinrichting van een aantal winkels. Toch bleef de winkelketen ook verlies noteren: 6,2 miljoen euro in 2016 en 4,1 miljoen euro in 2017. Er zijn geen cijfers bekend voor 2018 en 2019.

Bij E5 Mode staan een 400-tal mensen op de betaalrol ende retailgroep  heeft iets meer dan 70 winkels in portfolio. Frédéric Helderweirt wil naast de klassieke retail ook meer de kaart van e-commerce uitspelen. Volgens de nieuwe eigenaar kan E5 ook gebruik maken van het aankoopplatform van de FNG Group.