Intocon

Familie Vande Vyvere (Vybros) stapt in bij het veelbelovende Ieperse IntOCon

IEPER – Het Ieperse IntOCon sloot zopas een partnership af met de participatiemaatschappij Vybros van de familie Vande Vyvere (ex-Matexi). Het is niet bekend hoe groot de inbreng is. Vybros staat bekend als privépartner die mee investeert en mee coacht in beloftevolle groeibedrijven. IntOCon, opgericht in 1998 en bekend als specialist in de machinebouw op maat voor de voedingsindustrie, wil zijn internationale groei verder aanzwengelen maar gelijktijdig ook zijn familiale dynamiek blijven behouden.

Als specialist in de machinebouw op maat voor de voedingsindustrie, groeit IntOCon reeds 22 jaar mee met haar trouw cliënteel in binnen- en buitenland. Het bedrijf wordt aangestuurd door het ondernemerskoppel Greet Dendauw en Carl Commeene, samen met een 20-koppig team van trotse vakmensen.

Om de groei op een duurzame manier te kunnen verderzetten heeft IntOCon ook al een grote regionale én complementaire troef in eigen land. Het zusterbedrijf Lambrechts Konstructie NV uit Puurs is gespecialiseerd in vul- en wastechniek alsook robotica integratie in voedingsbedrijven en dit over de hele wereld. Deze bijkomende expertise en internationale contacten zullen IntOCon toelaten om een nog breder aanbod te leveren aan de klant alsook de klanten te volgen in hun internationale ambities. Dries Van Poucke start als operationeel directeur om dit traject  vlot en efficiënt te laten verlopen.

Vybros, de maatschappij die eigendom is van de familie Vande Vyvere (Guy, Jean en Michel Vande Vyvere), bestaat sinds 4 jaar als private equity speler. Het is onder meer aan boord bij de West-Vlaamse kmo’s GEOxyz en Bossuyt Grootkeukens (dat recent samenging met Maes). Vybros werkt volgens een open en dynamische aanpak en wil duurzame groei helpen realiseren door synergieën te creëren tussen financiële middelen, innovatie, netwerk, ervaring, respect en coaching.

Het hele proces van de instap van Vybros bij IntOCon werd mee begeleid door Vervisch, Astrea Law en het Belfius-kantoor in Waregem.