Familie Verschetse doet pre opening van Kortrijkse vijfsterrenhotel Cobergher

KORTRIJK - Er is lang op gewacht en lang aan voorbereid - de aankoop van het eerste huis in de Onze-Lieve-Vrouwestraat dateert van 2009 - maar vrijdag is het zo ver. Dan opent het vijfsterrenhotel Cobergher de deuren in hartje Kortrijk. Het gaat om een pre opening. Met dank aan de familie Verschetse (bekend van Konvert) die Kortrijk een uniek pareltje schenkt. Het aantal vijfsterrenhotels zijn in West-Vlaanderen op de vingers van één hand te tellen.

 

 

Vrijdag om 14uur gaat Bar Mémoir, met uitgebreide drankenkaart & barbites, én Orangerie, voor koffie, thee & gebakjes, open. Ontbijten kan vanaf maandag. Voor een gezellige afternoon tea reserveer je best op voorhand vanaf midden oktober.

Hotel Cobergher is zonder meer uniek en verwijst ook naar de geschiedenis. Cobergher was de befaamde architect van het Oostenrijkse vorstenpaar Albrecht en Isabella. Voor de bouw en het concept van het vijfsterrenhotel werd nauw overleg gepleegd met Monumentzorg alsook met erfgoedinstellingen. Het hotel zal dan ook grandeur én geschiedenis ademen. Er komt de komende maanden overigens ook een boek uit, History with a story, wat terugblikt op de geschiedenis en de historische omgeving van het unieke hotel. Het wijst allemaal op het uitzonderlijke karakter dat het pand zal uitstralen.

Hotelkamers, suites en longstay appartementen

In totaal zal het Cobergher Hotel, eens volledig open, 17 kamers tellen waaronder enkele suites. Daarnaast zijn er 9 longstay appartementen met totale hotelservice in de onmiddellijke omgeving van het hoofdgebouw in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 41.

Eens op kruissnelheid zal het Cobergher Hotel , onder leiding van de general manager Raphael Van Nevel, werk bieden aan een twintigtal mensen. Freddy en Annemie Verschetse zijn de dynamische ondernemers achter de HR-groep Konvert. Het echtpaar heeft vier dochters die in de tweede generatie schouder aan schouder  Konvert aansturen. Namens de familie boog vooral Stefanie Verschetse (zie foto) zich over de invulling van het hotelproject samen met general manager Raphaël Van Nevel.