Nieuws West-Vlaanderen Familiebedrijf CGK investeert 5,5 miljoen euro en creëert 60 nieuwe arbeidsplaatsen in Gullegem

Familiebedrijf CGK investeert 5,5 miljoen euro en creëert 60 nieuwe arbeidsplaatsen in Gullegem

Familiebedrijf CGK investeert 5,5 miljoen euro en creëert 60 nieuwe arbeidsplaatsen in Gullegem

GULLEGEM – CGK Group uit Gullegem (17 miljoen euro omzet), gespecialiseerd in duurzame oplossingen voor corrosiegerelateerde problemen, breidt zijn bestaande infrastructuur uit met 6000 m2 tot een terrein van maar liefst 1 hectare. Met een symbolische eerste spadesteek gaven de Wevelgemse burgemeester Jan Seynhaeve samen met de eigenaars Tijl Charle en Geert Denutte en de bouwpartners Architectenbureau Keunen en bouwonderneming Mahieu Construct het officiële startschot van de werken. In een eerste fase wordt 5,5 miljoen euro geïnvesteerd in de gloednieuwe site die begin 2023 in gebruik zal worden genomen. De uitbreiding van de capaciteit gaat gepaard met 60 extra arbeidsplaatsen. 

Deze uitbreiding kadert in de toekomstvisie van het bedrijf om de partner bij uitstek te worden voor de opslag, de behandeling en het gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen. De investering van 5,5 miljoen euro omvat de uitbreiding van de terreinen met 6000 m2 tot 1 hectare en de bouw van een duurzame productiehal en magazijn met een nieuw kantorencomplex met 6200m2 nuttige oppervlakte.

Tijl Charle, CEO CGK Group ziet in deze investering het bewijs van ambitie  en vertrouwen in onze toekomst. “We zijn actief in diverse industriële sectoren die nood hebben aan onze oplossingen”, aldus Tijl Charle. “De recente crisis toonde aan dat we ondanks alles blijven groeien. Er is nog heel veel potentieel aangezien vele bedrijven onze mogelijkheden nog onvoldoende kennen. Bijgevolg wordt zowel qua omzet als qua personeelsbestand op korte termijn een aanzienlijke groei verwacht.”

Thuis best

CGK bekeek ook de piste van een volledige verhuis, maar het was al snel duidelijk dat uitbreiden in Gullegem de beste optie was. “We hebben specifieke noden en deze kunnen we hier waarmaken”, zegt de bedrijfsleiding. “Daarnaast zijn onze medewerkers het hart van ons bedrijf en aangezien de meesten uit de nabije regio komen, leek een verhuis ons niet opportuun. Bovendien biedt een concentratie van alle activiteiten op één site uiteraard veel voordelen.”

Burgemeester Jan Seynhaeve van Wevelgem juicht deze beslissing toe: “Als burgemeester waardeer en ondersteun ik het dynamisch ondernemerschap van CGK Group. Het bedrijf is zeker een voorbeeld van een sterke, groeiende onderneming met oog voor het werknemerschap. Het verheugt mij dan ook dat zij zich nog steviger verankeren in onze gemeente.”

Krappe arbeidsmarkt

De uitbreiding van de site laat een verdubbeling toe van de huidige productie- en opslagcapaciteit. “Met deze uitbreiding kunnen we écht het verschil maken op de markt”, zegt sales en marketing manager Geert Denutte. “De maar liefst 23 meter hoge productiehal stelt ons namelijk in staat om de grootste kunststoftanks en -constructies in de Benelux en Frankrijk te realiseren.”

De investering gaat gepaard met een personeelsgroei waardoor een 60-tal extra CGK’ers aan de slag kunnen gaan in het bedrijf. Aangezien het om technische profielen met een zeer specifieke kennis gaat, worden velen zelf opgeleid in het bedrijf.

CGK zet dan ook in op een intensief persoonlijk opleidingstraject, waaronder de mobiele opleidingen in samenwerking met de VDAB. Deze leidt werkzoekenden op in functie van regionale knelpuntberoepen, met als voorbeeld de recente opleiding tot kunststoflasser.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.